Toysdaily 玩具日報

查看: 2583|回復: 12

[玩具報告] 機甲艦隊 15機合體 action toys 玩具評測 童年回憶 voltron vehicl...

因玩了HT多年玩到窮,所以超合金系列我時時避而遠之,不能再開戰線了...
但action toys竟然看到這個空窗強攻過來... 我勉為其難接招...
性價比 外型一流; 只是髋位太鬆/雙腿太重,擺post常常自行脫落... 不過整體80分以上

性價比還性價比

208加到298加幅百分比太高
炒價仙人 發表於 19-2-2024 01:36 AM
性價比還性價比

208加到298加幅百分比太高

唔係一早訐時已係300蚊內咩?
係, 一開始已經係298, 無中途加價, 同埋間廠從來無講過話成個MINI ACTION系列都係同一價錢的
BTW:樓主對腳鬆係因為大脾位插唔實, 官方都事後係FB出左片講解

咁要搵梨睇番先...  發表於 21-2-2024 10:27 PM
去返Action toy FB 有講大腿髖關節, 你未插實

因為呢個series 頭5只 (超力/V型/鬥將/金毛/大帝)都係208, 到呢只covid後就298... 對比貴了......
但D人又唔惗下出面扭蛋30-50 ; 食玩都300up/set
你九估如果15機係bandai出要賣幾$...都霎贛
nela 發表於 20-2-2024 02:43 PM

因為呢個series 頭5只 (超力/V型/鬥將/金毛/大帝)都係208,  ...

其實頭幾隻已事隔一段時間
HT都漲價啦...
而且15機要合體個design或開發都係錢. 總之300內有分色(唔係貼紙)合到體我接受.
佢都要食飯嘛. 我彈係大肶關節有待改良. 有師兄話以前果啲都係咁合體... 唔知係味我扭得勁....
髖關節無問題,係真係要插實啲,我知道個官方解說後玩,都試咗大約廿分鐘至得

唔關健唔健身事,我唔會大力過你,我講唔到關鍵係咩,有人話打斜插,我只能夠講係咁試,試到得為止,得咗之後好易做到一字馬,咁你就可以加多10分。

性價比超高,就算買隻未上色模型,如果買唔到良心價,都要一百左右吧,依家3舊上晒色,高可勳,可堅分合體。

髖關節可動設計比超合金魂仲強,超合金魂要打開蓋才可以大肶高可動,呢隻完全唔駛

nela 發表於 20-2-2024 02:43 PM

因為呢個series 頭5只 (超力/V型/鬥將/金毛/大帝)都係208,  ...

同意,又要設計、開發,仲要俾版權費,樣樣都要錢,298真係平到笑啦!
換轉係B社出番同一件玩具,分分鐘收貴一倍都唔止啦。
咁都有得投訴話佢加價,真係痴痴地線!
之前出果D賣208,小弟覺得係平得過份,唔知Action Toy係點做到。
THOUTHER 發表於 13-3-2024 12:09 AM
同意,又要設計、開發,仲要俾版權費,樣樣都要錢,298真係平到笑啦!
換轉係B社出番同一件玩具,分分鐘 ...

睇smp金毛收幾多錢就會知bandai做法
老老豆豆,SMP超力/V形咩價?298有玩具,而唔係SMP嘅模型,真心唔覺得貴喎!
我一開始髖關節也是一直掉
但整隻倒反過來
用力壓緊
中間沒有空隙後
就都不會掉了

給你參考
johanneschuang 發表於 13-3-2024 07:42 AM
我一開始髖關節也是一直掉
但整隻倒反過來
用力壓緊

我想不用倒轉.
我大既用7080磅力...
但都丟... 真係dlm....