Toysdaily 玩具日報

查看: 3535|回復: 19

[新品消息] 2024年8月 聖衣神話EX 金牛座 阿魯迪巴 <REVIVAL版>

商品化決定!!
詳細情報は後日公開

https://x.com/t_features/status/1758310256139223487?s=20

Bandai果然係良心公司,見我地隻玩具開始生銹,缺件,就會出多次俾你買,真係多謝!
睇下今次係3萬幾yen先
跟住可以出蛇夫座, 處女座瞬, 獅子座一輝, 前聖戰黃金聖鬥士
呢幅圖嘅意思係咪重出12星座?咁之前個投票係代表乜?
馬仔 發表於 16-2-2024 11:29 AM
Bandai果然係良心公司,見我地隻玩具開始生銹,缺件,就會出多次俾你買,真係多謝! ...

再加多一兩件新配件,對我地呢班玩家增加新鮮感算唔話得
馬仔 發表於 16-2-2024 11:29 AM
Bandai果然係良心公司,見我地隻玩具開始生銹,缺件,就會出多次俾你買,真係多謝! ...

24年版無買都唔緊要,作為良心公司出完呢個版本,之後再出新版本比顧客買
百載真純 發表於 16-2-2024 07:01 PM
呢幅圖嘅意思係咪重出12星座?咁之前個投票係代表乜?

非也!果幅圖應該只係提醒您呢隻金牛座就係R版十二黃金的最後一隻,買埋就集齊店販版本(TV版配色)的十二黃金了!
正因為R版十二黃金玩完了,所以就有之前果個投票,俾玩家選擇翻叮邊D產品之餘,「REVIVAL版」亦得以延續,名正言順繼續炒冷飯!

多謝師兄在此幫忙, 小弟疑惑一掃而空!  發表於 17-2-2024 10:46 PM
老實人 發表於 16-2-2024 10:32 PM
24年版無買都唔緊要,作為良心公司出完呢個版本,之後再出新版本比顧客買 ...

小弟斷估出完R版十二黃金之後,就會有EX Metal素體版本的十二黃金,所以錯過咗R版十二黃金的師兄真係唔駛咁緊張。
不過24K版十二黃金斷咗Line就真係有D可惜!

聖闘士聖衣神話EX タウラスアルデバラン<リバイバル版>
価格: 24,200円(税10%込) 22,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年08月

全高約190mm
材質: ABS、PVC、ダイキャスト製
セット内容
    ・本体
    ・聖衣一式
    ・オブジェ用フレーム
    ・折れ角パーツ
    ・腕組み再現用パーツ
    ・交換用表情パーツ4種
    ・交換用手首左右各5種
    ・交換用髪の毛パーツ長髪・短髪
    ・マント
    ・聖衣分解装着図

https://tamashiiweb.com/item/14800/

圖四如果配件戰損版斗逢就可以還完冥王十二宮編
短髮?老屈人買多隻?咁無品?

師兄講起原來B記又已經又行完一次出R版,又令我想起剛剛儲齊E X 12宮時影嘅相⋯⋯

已經係2016年1月用iPhone 6影嘅,不禁令我不得不佩服B記仲係食緊已經差唔多10年前嘅水⋯⋯
聖鬥士奢侈 發表於 22-2-2024 11:12 PM
師兄講起原來B記又已經又行完一次出R版,又令我想起剛剛儲齊E X 12宮時影嘅相⋯⋯

已經係2016年1月用iPhon ...

所以齊了神話12宮+7合 Appentix後果斷停line 是正確的