Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Action Toys 完全變形 合金 Groizer X / 無敵鐵羅剎

飛機變機械人的動畫

https://www.youtube.com/watch?v=Mj9WSbwh2h0

動畫的開場OP

https://www.youtube.com/watch?v=wRsNQGzo8Uk

O.T. 原作者: 櫻多吾作 在 2022年12月12日,因為感染 新冠肺炎 離世,享年74歲。
777@code 發表於 12-2-2024 03:59 AM
同巨靈神兩回事嚟㗎, 無敵鐵羅刹係當年液體金屬表表者。

講外表啫...
我個人覺得最唔順眼既係雙肩個兩塊黑色3間條文。

Agree.  發表於 14-2-2024 12:17 AM
全套片集只得幾集變做機械人、仲要係好廢唔打得嗰種????????????????????!
G-man 發表於 12-2-2024 08:27 PM
全套片集只得幾集變做機械人、仲要係好廢唔打得嗰種????????????????????!

我都記得,所以細個時唔係咁鍾意睇
完全唔识佢是边个????

9月?????????
不如快D出隻28FX好過啦, 小弟都等緊佢出, 如果性價比高會揀佢唔揀千值
updated

----------------------------------------------

由野中剛老師重新設計,白銀之翼以全新概念打造的完全變形玩具隆重登場!

完全變形 無敵鐵羅剎

機械人時高度約258mm!1/400比例的大型尺寸!
從空襲模式轉變為全新設計的無敵鐵羅剎!
充滿大型玩具獨有的玩味原素!
可發射飛彈「飛翔魚雷」!
展開著降落齒輪!
將G噴射機、G鯊魚及G鑽地車等三台小型機械完全收納在主體各處!
本體各部以合金製成,無可比擬的重厚質感!

材質:合金、ABS、PVC、POM
製品尺寸:全高約258mm(機械人型態時)
套裝內容:無敵鐵羅剎本體、G噴射機、G鯊魚、G鑽地車、飛翔魚雷、專用展示台座
香港區建議零售價:港幣$1280圓正
預定發售日期:2024年9月

----------------------------------------------

發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
未接受到膞頭個設計,唔夠原汁原味,為咗張就完全變形?!
發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
魔改冇問題,但有些主要特徵不能改掉,那個膊頭太過毁掉固有形象,理解需要變形,其實外加另一個膊頭更換就可。
發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
鐵羅剎可以做到完全變形,而且機形做到原形,雖然已有Yamato, 仍然不能錯過。
發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
其實佢同以前買開嘅合金魂玩具唔同,多一啲唔同特色嘅合金機械人放埋一齊都幾好睇,所以依架我會買,佢會成為我機械人玩具收藏品之一
 樓主| 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層
日網展示 updated