Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Toys best buy 2023

先來十大2023 我入手的好玩具 (黎緊這個月我會盡快補相)

很多有心機玩 冇心機及時間影????唔作這篇文都冇為意 原來大部份冇影相分享

Threezero DLX Ironman MK 43(Battle Damage)
高性價比系列 外型到可動及品質勁滿意
初出時是會場版,我無緣入手,居然數個月後有玩具店返貨價錢仲要好合理

TF Newage H46B 火油
基本要的佢比晒我,仲要係好好變,舒服呀

LEGO76218 the Infinity Saga
巨大又有心思,一個場影幾套電影都有出現,又好玩,同兩位小年一齊組裝,過程快樂

Diaclone DA-95 Grand Dion
系列重頭作 震撼級數的體型 極高可玩度 唔貴

Diaclone DA-50 Warudaros[Gigantor]
神物之一 在他急升前算幸運地只貴少少入手,紮實的結構 合理可動 80年代感覺加現代技術完美產品

Diaclone Hawk versalter
雖是系列的改裝作品,但外型我就是狠狠的中,非常鐘意,連改色版都入埋

Diaclone DA-94 Warudalegion Vajra
高可玩度 又美型的敵角 需要性很強 佢真係比到我

Robot魂(ANIME)Rick Dom Zwei
靚到癲型到黐根 唔係手頭緊真會成為第一款複數入手的anime

SHF真骨雕幪面超人Faiz
平成最愛 真骨商品化 出品也很好 沒埋由不入榜

SHF真骨彫魂限幪面超人舊1號
最舊最有feel,咁多年都係頂尖級外型
也是本人期待度極高玩具

10強以外的令我難忘及推介,詳細的出post再講
SHF超西悟空-傳說的超級撒亞人
模型EG高達創建突擊超銀河
CSM Faiz變身腰帶Ver.2
SHF真骨雕 RIDERMAN
SHF真骨雕 V3
Diaclone TM-15 Garudag versalter

相不齊全?

係 ..... 會盡能力補
V3都推介???圍巾裡邊條鐵線好大幾率生鏽,一噠噠鏽漬喎
alien133 發表於 1-2-2024 04:49 PM
V3都推介???圍巾裡邊條鐵線好大幾率生鏽,一噠噠鏽漬喎

係有弱點 但其他優點可補
到時我再分享