Toysdaily 玩具日報

查看: 1853|回復: 18

[玩具報告] Blitzway & Sky X Studio 黑三一小報告

先上Blitzway, 出得好簡潔,冇多餘刻線,四平八穩,可動就普通而且亦欠缺配件玩,得一對斧頭,發光位係眼,心口同肚臍,比較特別係對眼望落有追視線既效果,但個人比較不滿係背袍只係掛係背甲兩個椿度,幾易甩。

跟住到Sky X Studio, 相對嚟講大隻啲,多自設刻線望落比較複雜,但可動非常好亦多配件玩,大細手槍,斧頭,拳頭長針,肚臍特效件比足。 哩隻同上次紅三一樣亦有內構但係就冇俾戰損甲,有埋就完美。 發光位只有頭及肚臍但超夠光,但雙眼發光就明顯及唔上Blitzway既視追效果喇。 背袍係用磁吸所以暫時未有易甩問題。

兩隻大細比較下,造型就各有各特色,但抵玩就應該係Sky X Studio喇,咁既價錢俾到咁多嘢你玩,性價比及得上CCtoys。

最後一張大合照,小小黑三一收藏,另外果幾隻係新世紀合金,千值練同笨大SR合金,話說千值練已經擺到有啲溶油,頸巾同條腰都黏笠笠……

背袍易甩? 我買個隻Blitzway冇里個問题.合上背甲后背袍應該會比电池位置頂住吾會甩.
635csi 發表於 20-1-2024 10:23 PM
背袍易甩? 我買個隻Blitzway冇里個問题.合上背甲后背袍應該會比电池位置頂住吾會甩. ...

企直個身就ok,又有膊頭幫手頂下,但如果擺啲彎腰同膊頭前郁就易甩,如果佢扣背袍個位多2粒件扣實應該好好多
Sky果隻真係衰係對眼道。
黑三一新個兩隻我仲考慮緊,舊個3隻我都有入手,千值個隻當年手臂關節位易斷問題,都唔夠疆點把玩。

Blitway個隻勝價比唔太高,再平番2,3百會沖,sky 個隻係個衰樣却步,預定Dragon會更好。

如果你諗住訂新三一,但冇黑三一個維修地台就争咁忽……  發表於 21-1-2024 11:22 AM
馬仔 發表於 21-1-2024 11:15 AM
黑三一新個兩隻我仲考慮緊,舊個3隻我都有入手,千值個隻當年手臂關節位易斷問題,都唔夠疆點把玩。

Blitw ...

邊到有地方display,作櫃老撚咁大,中左六合彩先可以display到
馬仔 發表於 21-1-2024 12:16 PM
邊到有地方display,作櫃老撚咁大,中左六合彩先可以display到

其實我到時都唔會display個維修柜,應該都係影完相就拆散收番埋,而家剩係擺哂啲三一罰企都已經都好鬼逼……
空間有限,而家越多配件我覺得反而越唔抵,反正幾多武器都係換一次扭下影下相,其餘時間都係入盒….blitzway我果隻又冇甩袍問題,點扭都ok,只係我隻左腳腳板唔緊????雖然唔影響企但玩落唔爽

搵位安置配件的確係好煩惱,但買隻玩具唔夠嘢玩仲冇癮,Blitzway隻黑三一得對斧頭,奇在佢有揸槍手形俾你,但就一把槍都冇送俾你,哩啲明顯係誠意問題,至於腳板我就冇問題喎,可能個別事件大家都接受到就算。
哩個世界冇比較就冇傷害,笨大我以前覺得你是最好的……

"話說千值練已經擺到有啲溶油,頸巾同條腰都黏笠笠……"
我的也是,乾脆拆開來自己重新打磨噴漆........
但我還是很喜歡千值鍊的設計!!!
fakafaka 發表於 22-1-2024 12:01 PM
"話說千值練已經擺到有啲溶油,頸巾同條腰都黏笠笠……"
我的也是,乾脆拆開來自己重新打磨噴漆........
但 ...

千值對眼都點得好,而家睇都仲覺得有煞氣,反觀sky果隻就似SD版眼咁……
外型比千值唔差
Blitzway既唔開燈眼就唔好睇, 配件又少. 不過就夠大只, 聽聞肚腩飛彈撳掣後還原唔到 .... 另外電線在膊頭入面see through 哂
透明眼就着燈冇計,sky對眼都係咁不過佢個眼形再衰啲咁解,除非佢好似嚟緊千值隻大贊加咁,俾多塊眼上色既面你。 肚腩件銀色件係要搵手撥一撥至會上番去,至於電線冚咗背蓋就唔覺既。
Hawk 發表於 22-1-2024 03:33 PM
透明眼就着燈冇計,sky對眼都係咁不過佢個眼形再衰啲咁解,除非佢好似嚟緊千值隻大贊加咁,俾多塊眼上色既 ...

原來真係咁 ... 咁呢個價就唔值了, 便返4-5舊差唔多
nela 發表於 22-1-2024 04:00 PM
原來真係咁 ... 咁呢個價就唔值了, 便返4-5舊差唔多

咁佢夠大隻又夠重,係配件太少啫,1k左右係ok既