Toysdaily 玩具日報

查看: 2023|回復: 19

[分享討論] 2002年 HG GP03 DENDROBIUM 日本報告

最近日本再販,版主才砌

https://schizophonic9.com/re8/hguc_dendrobium.html

原來已經係22年前嘅事

當年都入左次門口,無奈開完兩個電飯煲,因為size太大,兩日就放返出去

早兩年總算補償返哩個遺憾,不過就唔係HGUC,而係細接近一半,又同HGUC接近同價嘅UN2

香港要養一隻GP03D真係唔易,22年前係咁,22年後更加係咁

太大隻, 得個恨字, 只能擁有1/550, 鬼叫自己冇用
go-go321 發表於 7-1-2024 07:04 PM
太大隻, 得個恨字, 只能擁有1/550, 鬼叫自己冇用

所以最初MIA果隻話佢唔跟比例, 成隻短左好多
其實佢都係為大家好.......
呢隻HG只會愈來愈經典
熱狗OO 發表於 7-1-2024 07:31 PM
呢隻HG只會愈來愈經典

重點係咁嘅size黎講真係一D都唔貴

貴在佢腳下果三尺位

當年都見過兩間舖玩到要#天花

係, 當年出我都覺得咁大件唔算貴, 但就真係太大件搞唔掂  發表於 8-1-2024 11:45 AM
好想佢出robot魂
sniperxp 發表於 7-1-2024 08:59 PM
重點係咁嘅size黎講真係一D都唔貴

貴在佢腳下果三尺位

食玩個價好似和HG唔係差好多,但SIZE和結構差好多..
又登入唔到 發表於 8-1-2024 12:01 AM
食玩個價好似和HG唔係差好多,但SIZE和結構差好多..

所以唯一好處係.......放得落
入左手都應該有接近15年,不過一直擺係度未開盒......

紅章版, 值錢呀!  發表於 8-1-2024 11:58 AM
此版主竟然無買ROBOT魂版GP03嗎?

當年ROBOT魂版GP03出時都強調入得到大貨櫃;

為此我都買定R魂版GP03的, 我都希望有日買到此大貨櫃(其實我反而最想係買齋拍的二手)並塞入去, 隻HG GP03主體今日睇唔得喇況且都懶砌了

另一高達網紅早排都砌過, 加少少水貼唔洗油都好掂:
https://www.youtube.com/watch?v=n9DmVjn0ke0
小弟自問冇地方,更冇時間砌。想當年入了Converge 已心滿意足。
Amuro0093 發表於 11-1-2024 06:04 AM
小弟自問冇地方,更冇時間砌。想當年入了Converge 已心滿意足。

呢隻要釣起先夠型
哩隻當年屎忽痕買咗,結果幾年後擺到盒都變埋色就賣咗,哩啲巨物對香港人係一大挑戰
Hawk 發表於 11-1-2024 05:35 PM
哩隻當年屎忽痕買咗,結果幾年後擺到盒都變埋色就賣咗,哩啲巨物對香港人係一大挑戰 ...

最近1/144自由高達配流星再販, 我見到個盒都覺得搞唔掂, 何況GP03D...

也配服去年買METAL BUILD GN-ARMS的師兄們