Toysdaily 玩具日報

查看: 3666|回復: 13

[新品消息] 2024年7月 聖衣神話EX 人馬座星矢 -黃金聖衣的繼承者-

「聖闘士聖衣神話EX サジタリアス星矢-黄金聖衣の継承者-」2024年7月発売予定、
彩色リニューアル&新規EX METAL素体採用で、サジタリアスの黄金聖衣を纏った星矢が登場。
表情パーツは完全新規造形
(彩色Renewal、採用新規EX METAL素体、表情配件新規造形)

聖闘士聖衣神話EX サジタリアス星矢-黄金聖衣の継承者-
価格: 22,000円(税10%込) 20,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年07月

全高約170mm
材質: ABS、PVC、ダイキャスト製
セット内容
    ・本体
    ・聖衣一式
    ・交換用前髪パーツ
    ・交換用表情パーツ3種
    ・交換用手首パーツ左右各4種
    ・オブジェフレーム

https://tamashiiweb.com/item/14738/

嘩頂...之前買左果堆係咪比你水左, 係咪紫龍同冰河都會用 metal body 出多次...
可唔可以出返長方形盒舊版本個隻!呢個已經年年出咁制
呢個系列我已經無玩,等佢持續食老本落去。
Diu!! 剩色就出24 k la!!  又呃d儍仔買 ~
依家D星矢真係貴,咁都要仟幾蚊
未買過EX喎, "主角機", 又排999囉, 呢次有可能了吧? 係第幾次再販呀請問? 雖然是次表情新規
熱狗OO 發表於 5-1-2024 02:50 PM
未買過EX喎, "主角機", 又排999囉, 呢次有可能了吧? 係第幾次再販呀請問? 雖然是次表情新規 ...

小弟的儲法: 一係單買主角機, 一係買齊主角一隊, 一係買主角與宿敵一對, 深坑先ALL-IN

星矢EX我買呢隻黃金人馬星矢+頂多雅典娜白衣就畢業

岩喇, 看樓上你地班友DILL晒鬼, 係時侯到我上了; 你地都好難想像都仲有睇星矢的未買過了吧?
denniskwong 發表於 5-1-2024 10:52 AM
嘩頂...之前買左果堆係咪比你水左, 係咪紫龍同冰河都會用 metal body 出多次... ...

睇怕無咁簡單,除咗天秤座紫龍同水瓶座冰河,可能會順手出埋處女座瞬同埋獅子座一輝,否則無啦啦用EX METAL素体出多次人馬座星矢為乜?
嘩......我無入坑, 不過都覺得正!
THOUTHER 發表於 5-1-2024 09:08 PM
睇怕無咁簡單,除咗天秤座紫龍同水瓶座冰河,可能會順手出埋處女座瞬同埋獅子座一輝,否則無啦啦用EX META ...

B大真係唔似咁簡單, 而且呢隻色好近似24K, 24K應該收左皮, 改改名, 用埋METAL BODY, 又玩一次...
一句講晒, 退坑保平安
一直以為日文一律寫射手座、射手宮,唔記得邊度睇過,日文係寫第九宮人馬宮,但聖衣會寫射手座?!
熱狗OO 發表於 5-1-2024 03:03 PM
小弟的儲法: 一係單買主角機, 一係買齊主角一隊, 一係買主角與宿敵一對, 深坑先ALL-IN

星矢EX我買呢隻黃 ...

星矢係抽過兩隻魂展限出既既雙子座

最齊既話就係套漫畫(大裝版22冊)

新書