Toysdaily 玩具日報

查看: 6844|回復: 32

[新品消息] JUMBO MACHINDER 無敵王者 鐵甲萬能俠Z

1970年代,全高約600mm巨大機械人奇蹟復刻!

2024年8月発売決定!

https://x.com/t_features/status/1738092025747239359?s=46&t=er7bjrVsfl0uaagIF8aTLw

嘩!賣幾多錢先?會唔會復刻埋當年既價錢?
玩具Joe 發表於 22-12-2023 03:27 PM
嘩!賣幾多錢先?會唔會復刻埋當年既價錢?

大佬你唔好咁痴線啦你想發夢見周老闆啫唔好咁早啦

ジャンボマシンダー 無敵の王者 ジャンボマシンダー マジンガーZ
価格: 19,800円(税10%込) 18,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年08月

全高約600mm
材質: PP、PVC、ABS製
セット内容
    ・本体
    ・ロケットパンチ左右
    ・速射3連ミサイルランチャー×2
    ・ホバーパイルダー
    ・ミサイル×20

https://tamashiiweb.com/item/14741/

出番呢d大膠真係滿足我哋呢d老餅
taifat 發表於 22-12-2023 07:49 PM
出番呢d大膠真係滿足我哋呢d老餅

正, 终於等到, 不知是否復刻埋其它大膠?如2號, 三一,,V型, 超力, 懞面超人等, 係就好了
柴灣20座男孩 發表於 22-12-2023 08:50 PM
正, 终於等到, 不知是否復刻埋其它大膠?如2號, 三一,,V型, 超力, 懞面超人等, 係就好了 ...

希望啦,笨大可能睇吓呢隻反應係點,如果好嘅,相信有好大機會出埋其他,笨大知道我哋呢d老餅最捨得洗錢
當年Unifive U5 計劃好似復刻過幾隻大膠, 有萬能俠1、2号、K7、金剛等, 詳細等其他師兄補充下,
預期比炒家賺,笨大話不如我自己賺好過
賺老餅錢剩番呢十零廿年,相信除咗大膠,舊超合金都有望復刻……始終做生意,冇理由有錢唔賺架。

好想知道個boxart 係咩樣
如果真係受歡迎,期待復刻埋大龍
未夠老, 買就唔會架喇, 但知大膠有捧場者

學術性討論: 我好奇, 佢係搵番舊果副模去啤, 定係重造一個模去還原舊作去啤既呢?

後者可能會易過前者?!

舊果副模都係BANDAI持有的嗎? (果時都唔係叫BANDAI吧)

如果原模都有廠KEEP, 咁5/60年代的鐵皮車仔要出都可以個喎? 如果廠方覺得有市場的話

大膠萬能俠最先係由Popy出的, 之後Uni-five 又復刻過, Popy俾Bandai收購左, Uni-five 好似又係Bandai既子公司, 所以有理由相信佢哋仲保存緊原有既模具, 以上純粹個人猜測, 有錯請指正。
網圖