Toysdaily 玩具日報

查看: 3608|回復: 28

[新品消息] Action Toys 特攝合金「天地雙龍」

天地雙龍具有好身手
期待已久,四款特攝合金「天地雙龍」產品同時登場!

天龍俠
產品內容:天龍俠本體、巨型鐵拳、四對手型、太陽之劍
產品尺寸:全高180mm

地龍俠
產品內容:地龍俠本體、巨型鐵拳、四對手型、爆破槍XGUN、地龍鋸齒
產品尺寸:全高180mm

材質:Die-Cast、ABS、PVC、POM
建議零售價:各港幣$560
預定發售日期:2024年第三季

天龍俠

地龍俠

正,必入
天地雙龍具有好身手
期待已久,特攝合金「天地雙龍」天龍飛機、地龍車登場!

天龍飛機
產品尺寸:全長約160mm
產品內容:天龍飛機本體、地龍飛彈,展示台座

地龍車
產品尺寸:全長約160mm
產品內容:地龍車本體、天龍火箭
材質:Die-Cast、ABS、PVC、POM

建議零售價:各港幣$560
預定發售日期:2024年第三季
真係幾吸引
飛機型態應該係叫"天龍噴射機"
這隻好多軟膠 軟膠手套 同軟膠褲 玩幾年 爆膠 黃膠 機會大 ,面又無得開  無心出 PASS !

兩款機械人既面相好似有D唔順眼, 特別係天龍俠, 對眼應該呈八字形先似D, 宜家好似有D打橫左咁...

WTF夾唔到SHF size
玩具Joe 發表於 16-12-2023 01:23 AM
兩款機械人既面相好似有D唔順眼, 特別係天龍俠, 對眼應該呈八字形先似D, 宜家好似有D打橫左咁 ...

手上有medicom的雙龍,AT身体应该是目前为止设计的最好的吧,BUT……头彫……如租兄所言欠左神彩→石森先生的英雄们,眼部基本都是八字(下垂)排列的。人类面部因为是平面屏幕,那怕贴张贴纸就能解决(以前舊合金也是如此处理),AT也竟然没有做,就目前试版看来誠意差左D。
好似好正咁,但2個要過千
兩架機無展示有乜嘢玩法,如果完全無嘢玩,只是一件擺設,就有點失望
tower 發表於 16-12-2023 07:24 AM
手上有medicom的雙龍,AT身体应该是目前为止设计的最好的吧,BUT……头彫……如租兄所言欠左神彩→石森先 ...

唔可以打開貼個主角樣上去可能涉及肖像版權問題, ET個對都可似無(有錯請指正), 另外其他類似產品都好似無咁做, anyway, 呢對都要乖乖俾錢落訂了...
訂埋地龍車, 睇落都幾細緻, 希望的轆可以轉動啦!