Toysdaily 玩具日報

查看: 5050|回復: 27

[玩具報告] three zero 超獸機神 割喉式 大割價

我第一隻超合金,我很滿意。又係正廠。支持~
你第一隻超合金!? 唔係掛? 你之前玩咩架? 只玩美系的?
哩隻嘢個個用正價買都揼袋,但用799買就ok既,但佢實物同原設争咁遠我登仇生唔底囉~
呢隻嘢唔改下模真係講唔出物超所值,始終缺點太多
舉個例子,而家一碗電影食神裡面又細又唔好食嘅車仔麵賣你百幾蚊,喺質素不變嘅情況下,減價賣七十幾,會唔會衝去幫襯話好抵食?
X!台灣街頭最近真係出現咗賣即食碗麵賣貴過一碗台灣牛肉麵當人傻仔劏嘅事件
呢個價,買嚟分體display幾好,不過大前題要有另一個牌子超獸先

合體斷空合金有B社超合金魂,R版,千值爛
知30大割引
性價俾係吸引
但提唔起興趣
外型魔改係主因
缺點都係考慮因素
重點係超獸選擇多
GSC已造成30廠唔少壓力

我唯一的30廠商品等緊三變白J
係冒着做白老鼠心態期待30廠會唔會帶來設計驚喜
至於有冇下次睇白J出成點

千祈唔好咁快大割引噃
暫時三零我一隻玩具都未入過手,佢既風格好似適合外國人多D.
馬仔 發表於 15-12-2023 09:56 AM
暫時三零我一隻玩具都未入過手,佢既風格好似適合外國人多D.

我都無買過, 目視佢D變型金剛及IRONMAN實物唔差, 另外EVA及機動警察都正常無魔改先, 機警我唔係粉無買, EVA講真都似動畫但個BOXART真係鳩到不堪入目, 我好少覺得BOXART核突到唔買, 30版班友係米骨子裡仍極度放唔低南京大屠殺呢? 專在日系產品搵位炒車
30 出唔會變形既變形金剛係幾正既,同埋動畫版奧特曼,甚至最近既奄野懞超12吋都出得幾好,30出名係舊化上色同價錢夠親民
30俾我感覺係d產品風格好唔統一,就以robo道為例,一時跟原著,一時又玩魔改,感覺次次揾唔同人做,所以每隻質素落差好大。
黎緊出改模版.........
transformers 發表於 15-12-2023 02:17 PM
黎緊出改模版.........

有正版再割喉價我好滿恴喇.
fallout8 發表於 15-12-2023 11:18 AM
30俾我感覺係d產品風格好唔統一,就以robo道為例,一時跟原著,一時又玩魔改,感覺次次揾唔同人做,所以每 ...

其實統唔統一問題唔大,最緊要無一隻一睇落去覺得正,佢路線係做一隻野出來賣,唔太魔改或改d, 所以感覺無理兩可,佢再咁落去應該好難在市場立足。
馬仔 發表於 15-12-2023 03:48 PM
其實統唔統一問題唔大,最緊要無一隻一睇落去覺得正,佢路線係做一隻野出來賣,唔太魔改或改d, 所以感覺 ...

又例如裝甲騎兵出隻大綠狗及出隻細藍狗.... 等同出左1/60高達然後出1/144紅渣古咁,

究竟此廠知唔知自己做緊乜架?
darknight 發表於 15-12-2023 03:05 PM
有正版再割喉價我好滿恴喇.

同意,孩記果堆合體派仲樣衰過呢隻野多多聲,仲要係全膠宴,買齊一Set已經要過千,仲未計要買「補品」執番靚佢,所以如果用「變形金剛」的角度去睇呢隻30版超獸機神其實係超值。
當然,如果用番「超獸機神」的角度去睇呢隻野的話,佢其實真係幾肉酸!