Toysdaily 玩具日報

查看: 3015|回復: 33

[新品消息] P-Bandai限定 HG『戰鬥機械 XABUNGLE』

https://hobby.dengeki.com/news/2176554/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
似乎係會把所有80後的機人主角機HG化一次
但限定.....貴,綠色,藍色,出埋紅色艦啦...
如果有戰艦出,變到形機械人有PG咁大隻個價1000樓下我一定支持。(發夢啦!)
s0014028 發表於 12-12-2023 08:21 PM
如果有戰艦出,變到形機械人有PG咁大隻個價1000樓下我一定支持。(發夢啦!) ...

其實當年R3出了綠色機...
又登入唔到 發表於 12-12-2023 09:03 PM

我講緊果三隻識變機械人嘅戰艦,唔係主角機....
s0014028 發表於 12-12-2023 09:18 PM
我講緊果三隻識變機械人嘅戰艦,唔係主角機....

當然知道紅紅地色那部艦...
本人只是說R3出過之嘛
又登入唔到 發表於 12-12-2023 09:03 PM

下?? 有咩? R3出過幾多隻呀? 我只記得力士拿及亞路加MK2後就瓜了; 前者有排99, 後者好賣喎, 當年都係一瞬即逝熱品
熱狗OO 發表於 12-12-2023 10:20 PM
下?? 有咩? R3出過幾多隻呀? 我只記得力士拿及亞路加MK2後就瓜了; 前者有排99, 後者好賣喎, 當年都係一瞬 ...

前後好似三部機..仲有部重戰機

https://www.youtube.com/watch?v=qNLI61L-2oY

https://www.youtube.com/watch?v=LnjD58W3h3c

其實係4隻  力士拿有強化版
另外 當年隻 L gaim mkII 聽講一出即跳到百幾 後尼開倉賣一舊水

本帖子中包含更多資源

x
s0014028 發表於 12-12-2023 08:21 PM
如果有戰艦出,變到形機械人有PG咁大隻個價1000樓下我一定支持。(發夢啦!) ...

估唔到 bandai 咁垃圾 明明係自己親生仔咁多年都冇出野
到隔離 moderoid 出左隻 Xabungle 反應好就跟機真係樣衰
所以就算 bandai 幾大幾搵錢我都睇佢唔起

本帖子中包含更多資源

x
chsimon 發表於 12-12-2023 11:51 PM
其實係4隻  力士拿有強化版
另外 當年隻 L gaim mkII 聽講一出即跳到百幾 後尼開倉賣一舊水
...

始終都係3款4隻...
隻綠色機是在日本買回來,當年買二尾...在旅程中途買了一些東西唔想拎便寄回香港..
chsimon 發表於 13-12-2023 12:03 AM
估唔到 bandai 咁垃圾 明明係自己親生仔咁多年都冇出野
到隔離 moderoid 出左隻 Xabungle 反應好就跟機真 ...

所以我先話如果佢出變到形嘅戰艦先至會支持,主角機尤佢地鬥飽佢。又問一下,果3隻戰艦有出過可變玩具嗎?
chsimon 發表於 13-12-2023 12:03 AM
到隔離 moderoid 出左隻 Xabungle 反應好就跟機真 ...

笨大係有出過喎, 合金魂, HI-metal, SMP都出過喇, ching你瞓左?
nobita16 發表於 13-12-2023 06:28 PM
笨大係有出過喎, 合金魂, HI-metal, SMP都出過喇, ching你瞓左?

以前少留意,依一兩年見咁多廠出佢主角機模型,先睇番套野先對佢有D興趣,而家咁對今次可能意慾又少左一半。