Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 姆明扭蛋 Kitan 套裝 (欠莫勒)

如不計算灰色的莫勒的話, 這套算是集齊了, 由於已絕版, 所以不會要求太高.

大合照

四大主角合照

爸爸和媽媽合照

姆明和科尼合照.

史力奇獨照 (營幕借用旅行扭蛋 set)

配角大合照

肥師奶迪琪, 很難有這產造型, 買到時很開心, 要多拍一些.

火星人一家更只出過一次

史汀奇大反派

這角色我都不知是什麼.

正, 當年播放都成日睇, 但身邊就好似無人睇, 長大後見多產品方知很多人有睇只是 "無出櫃"
熱狗OO 發表於 6-2-2024 09:34 PM
正, 當年播放都成日睇, 但身邊就好似無人睇, 長大後見多產品方知很多人有睇只是 "無出櫃"  ...

熱狗兄午安, 小時候我都有睇, 睇過外國版本同小肥肥一族, 不過小肥肥就無睇到尾, 最愛係史力奇.

當年公仔無乜, 扭蛋而家出得好多, 扭蛋就靚仔, 不過大公仔都係麻麻地
ray1849 發表於 7-2-2024 02:50 PM
熱狗兄午安, 小時候我都有睇, 睇過外國版本同小肥肥一族, 不過小肥肥就無睇到尾, 最愛係史力奇.

當年公 ...

好似出緊定出過一套100期果種模型, 係砌主角門間屋
熱狗OO 發表於 7-2-2024 03:30 PM
好似出緊定出過一套100期果種模型, 係砌主角門間屋

有印像係用雜誌形式來出, 砌出來都好大件, 係好靚的, 不過我當時無賣.

呢間屋在桃保都有放, 係卡紙砌, 仲可以著燈, 但係樣就麻麻地.

屋仔要出模型唔難啦, 應該有唔少人買架, 最好唔太大; 我如果有決心整都可以再紙紥一個