Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年7月 METAL BUILD DRAGON SCALE 龍王丸

會修改設定無意見 人形都算改得幾好 但係咪就唔到變形 隻鳥形態鳳凰唔靚 再加上相角度 我望咗好耐先分到頭 尾 翼
ToyKnife 發表於 3-12-2023 09:37 PM
雖然鳳凰有新嘅變形方案,但魔改下龍王丸人形靚過鳳凰,鳳凰條頸好古怪。其實千值練嗰隻已經改得幾好。 ...

同感 ... 可能咁多年睇慣咗原本個設計
會唔會有師兄覺得而家條頸好睇啲?
chlycab 發表於 2-12-2023 07:53 PM
睇個發展應該至少出到龍星丸掛

至少可以期望出嗰兩隻邪虎丸
空幻戰MB個價位難啦
祝『魔神英雄傳35周年感謝祭』開幕!
「METAL BUILD DRAGON SCALE 龍王丸」商品化決定!

https://x.com/t_features/status/1746074618799272173?s=46&t=er7bjrVsfl0uaagIF8aTLw
隻鳳凰形態好似改靚佐喎。通販定魂限先
ToyKnife 發表於 3-12-2023 09:37 PM
雖然鳳凰有新嘅變形方案,但魔改下龍王丸人形靚過鳳凰,鳳凰條頸好古怪。其實千值練嗰隻已經改得幾好。 ...

反而近日AMP版個光翼方案幾好

https://youtu.be/0xMh8QI_PMI?si=Hwsd-hGCv-krjlLL

METAL BUILD DRAGON SCALE 龍王丸
価格: 33,000円(税10%込) 30,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年07月

全高約200mm(頭頂高約160mm)
材質: ABS、PVC、ダイキャスト製
セット内容
    ・本体
    ・鳳龍剣
    ・鞘盾
    ・盾用ジョイントパーツ
    ・交換用手首左右
    ・専用台座一式

https://tamashiiweb.com/item/14762/

鳳凰變形有新規和原設兩種口味供選擇,咁又幾好喎。不過希望唔好好似35周年龍神丸咁容易斷手碗 ball joint,請笨大改善一下。
stonekeung01 發表於 30-1-2024 03:04 PM
https://youtu.be/0xMh8QI_PMI?si=Hwsd-hGCv-krjlLL

哇, 好靚喎! 條尾新加的開啟設定亦很有型!
同試作相比fine tune咗唔少
睇左龍神丸35週年之後,對佢無咩信心......
話時話,見有店鋪龍神丸35周年版平過初版幾舊水,唔通真係受ball joint 事件影響,還是有其他因素?
百載真純 發表於 31-1-2024 10:02 PM
話時話,見有店鋪龍神丸35周年版平過初版幾舊水,唔通真係受ball joint 事件影響,還是有其他因素? ...

這就很足夠了吧!?
TAMASHII NATIONS STORE TOKYO