Toysdaily 玩具日報

查看: 2546|回復: 17

[新品消息] 2024年5月 SHF『街頭霸王』Guile 軍佬 -Outfit 2-

S.H.Figuarts ガイル -Outfit 2-
価格: 8,800円(税10%込) 8,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年05月

全高約160mm
材質: PVC、ABS製
セット内容
    ・本体
    ・交換用表情パーツ2種
    ・交換用手首左右各2種
    ・ソニックブームエフェクト一式
    ・背景シート

https://tamashiiweb.com/item/14691/

嘩, 條line番生啦咩???
見到另一間Jada toys 出3款好賣就拿拿林出返D倉底模出來準備

之前合金魂 17/真三一, 到新既天元都係咁. 笨大真係食老本
nela 發表於 29-11-2023 04:58 PM
見到另一間Jada toys 出3款好賣就拿拿林出返D倉底模出來準備

之前合金魂 17/真三一, 到新既天元都係咁. 笨 ...

Jada toys版應該係以「16人街霸」作基礎,睇佢個勢應該出得齊,但SHF版街霸出角色好似亂咁來,而且有斷纜前科,玩家們仲肯唔肯俾多次機會B社先?
哇, 點解個樣要造到咁老? 街霸2咋喎, 你話最新街霸(都唔記得第幾代了, 無玩)中眼尾有魚尾紋就話合理姐
霸者令, 玩 chok 黐身。
THOUTHER 發表於 30-11-2023 12:07 AM
Jada toys版應該係以「16人街霸」作基礎,睇佢個勢應該出得齊,但SHF版街霸出角色好似亂咁來,而且有斷纜 ...

我就唔睇好BANDAI...價格已經貴過人地 Jada 一截, 而且B記d比例............再睇番呔架佬...
最重要果樣, 分分鐘呢隻軍佬唔好賣, 又再斷line
樣又怪雞, 尤其眼同咀 , 色又吾跟, 條迷彩褲又核突, ... 愈做愈差 .. 難以置信 .. 之後又出改色版執返d色同迷彩圖案
好明顯this is trap to die hard fans
THOUTHER 發表於 30-11-2023 12:07 AM
Jada toys版應該係以「16人街霸」作基礎,睇佢個勢應該出得齊,但SHF版街霸出角色好似亂咁來,而且有斷纜 ...

SHF 就無定向風
另一師兄已講了比例問題, 加上價位, 我買了 Chun li + Cammy 已棄其他了. 軍佬都唔入

都無咩關係,暫時要齊都要買唔同公司。

shf 都唔算無定向,就係超大隻就唔出,除咗泰王
熱狗OO 發表於 30-11-2023 01:40 AM
哇, 點解個樣要造到咁老? 街霸2咋喎, 你話最新街霸(都唔記得第幾代了, 無玩)中眼尾有魚尾紋就話合理姐  ...

因為係SF6既outfit2, 唔係SF2
minghim927 發表於 30-11-2023 05:46 PM
因為係SF6既outfit2, 唔係SF2

比較下

甘其實以前果d SHF 街霸造型跟那一代?
hk大人 發表於 30-11-2023 06:02 PM
甘其實以前果d SHF 街霸造型跟那一代?

隻隻唔同
超扯,項鍊竟然是和身體一體成型,
還是 sota 好,項鍊可以穿戴拆卸。