Toysdaily 玩具日報

查看: 1733|回復: 11

[玩具報告] Action Toys 太空西遊記 第二彈 豬八戒和流星車 玩後感

等了幾個月,太空西遊記豬八戒同流星車終於到手。開盒玩下,呢次驚喜是有的。首先人偶呢次出得幾可愛,肥肥壯壯好cute,又可拆肚的圓盤,換個配件大盾牌幾好玩,至於活動力就唔好太大期望,勉強合格而已!至於放進機人偶,呢次唔洗調校位置便好好握著操縱桿,有進步!可惜呢次擋風玻璃不夠透明,人仔坐入拍照就好唔明顯,要扣啲分。可幸的是呢次唔洗拆玻璃窗,只要前後伸縮便可開合擋風玻璃,方便快捷得多。至於架流星車呢次合金含量好足,比飛星車重手很多,合金控一定滿意!至於可玩度,呢次比上一彈飛星車好;車頭電鑽用磁石裝卸方便又好玩,唔錯!至於車底車輪雖然要換件,但都可原諒,起碼多咗嘢玩!整體呢次出得紥實得多,甩轆嘢比較少,又有重量質感,基本可以說將原著既神髓完全重現,又多咗嘢玩,絕對係大躍進,雖然唔係完美,但十分滿分,我會俾多8•5分,絕對收貨!期待下隻沙悟淨有更多驚喜。
恭喜樓主入到心頭好, 係網上睇過D開箱報告都覺得唔錯, 人偶好靚, 架載具叫做有D野玩下, 唔駛拆玻璃窗, 吸引力大增, 攪到我都想入返隻添。
玩具Joe 發表於 29-11-2023 03:10 PM
恭喜樓主入到心頭好, 係網上睇過D開箱報告都覺得唔錯, 人偶好靚, 架載具叫做有D野玩下, 唔駛拆玻璃窗, 吸引 ...

絕對要入,可惜我upload唔到照片
正,呢次920蚊我覺得超值,好過孫行者太多
keve0223 發表於 29-11-2023 09:18 PM
正,呢次920蚊我覺得超值,好過孫行者太多

但宜家好似已經過千了(網上價), 可惜未得閒去街舖睇睇...
玩具Joe 發表於 30-11-2023 12:04 AM
但宜家好似已經過千了(網上價), 可惜未得閒去街舖睇睇...

佢啲玩具真係要訂
keve0223 發表於 29-11-2023 09:15 PM
絕對要入,可惜我upload唔到照片

圖可以 upload 去 https://imgur.com/
之後 copy and paste 過黎就可以。
好耐冇上,以前要咁做,現在以為TD可以直接upload pics
keve0223 發表於 30-11-2023 12:52 PM
好耐冇上,以前要咁做,現在以為TD可以直接upload pics

資源有限,好難每個會員都比空間 upload 圖。td 仲要長時間比 hacker 攻 ... 真係有心冇力 ... 所以只好麻煩會員做多一步。

太空西遊記產品真係極少,而且AT出呢套品質算中上,值得擁有
第一隻其實僅合格,第二隻就好好多
taifat 發表於 1-12-2023 08:32 AM
太空西遊記產品真係極少,而且AT出呢套品質算中上,值得擁有

一號機真係勉強合格,但2號就真係叫好好