Toysdaily 玩具日報

查看: 2029|回復: 10

[新品消息] SHF『Undead Unluck 不死不運』

SHF Andy 安迪参考出品

https://x.com/t_features/status/1725311551085903978?s=20

完全零認識,但手指特效配件好啱菲利大王用。
windowxp 發表於 17-11-2023 11:36 AM
完全零認識,但手指特效配件好啱菲利大王用。

呢套神劇黎~畫風雖然未必好好但故事我真心推係近年天花板~有天元突破個種估佢唔到同熱血
kirin小黑 發表於 15-12-2023 01:21 PM
呢套神劇黎~畫風雖然未必好好但故事我真心推係近年天花板~有天元突破個種估佢唔到同熱血 ...

天花板有d誇張。故事同動作幾好係贊成。不過同芙莉蓮,咒術回戰哩d硬撼既話就稱唔上係天花板。角色設計上不及其他動畫吸引。老實講我睇佐咁多集都未知個故事大綱係咩
『JUMP FESTA 2024』
「SHF 出雲風子」試作品參考展示!

https://x.com/t_features/status/1735814519665168611?s=20

sbyk 發表於 15-12-2023 06:13 PM
天花板有d誇張。故事同動作幾好係贊成。不過同芙莉蓮,咒術回戰哩d硬撼既話就稱唔上係天花板。角色設計上 ...

我淨係指故事係天花板~動畫質量比唔上咒迴係正常,但咒迴個人覺得越作越爛~芙利蓮個故事我係漫畫睇左幾十話就厭了~
kirin小黑 發表於 18-12-2023 01:18 PM
我淨係指故事係天花板~動畫質量比唔上咒迴係正常,但咒迴個人覺得越作越爛~芙利蓮個故事我係漫畫睇左幾十 ...

我個人覺得芙利蓮幾十話打後仲好睇,勇者同d先人d心靈雞湯對8,90年後d人都有影響,得著

SHF ANDY

S.H.Figuarts アンディ
価格: 8,800円(税10%込) 8,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年08月

全高約155mm
材質: PVC、ABS製
セット内容
    ・本体
    ・交換用表情パーツ3種
    ・交換用手首左右各3種
    ・オプションパーツ一式

https://tamashiiweb.com/item/14794/

SHF 出雲風子

S.H.Figuarts 出雲風子
価格: 8,250円(税10%込) 7,500円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年08月

全高約130mm
材質: PVC、ABS製
セット内容
    ・本体
    ・交換用表情パーツ4種
    ・交換用手首左右各3種
    ・オプションパーツ

https://tamashiiweb.com/item/14793/