Toysdaily 玩具日報

查看: 2762|回復: 19

[玩具攝影] Action Toys 大鐵人18號

沒有買/買不到超合金魂

話說超合金魂版很少見

細佬夠重手. 舊化做得好. 合金魂只全膠無得比

要彈既就係後面好多羅絲窿
nela 發表於 18-10-2023 10:21 AM

action toys 18號超重手

bandai就一貫新淨閃亮玩具風
18號 合金魂 做飛行型態時對飛翼大 d,會靚 d。另外亦多一件 parts 放 17號 頭上面。
如果我冇記錯,合金魂 可動 係好 d。
結論係 … 打和 … 各有各好 la
18 號 反而只入咗合金魂,笨大仲要係PB貨
AT隻18號真係重手,B記嗰隻即時比下去
Vince 發表於 18-10-2023 12:07 PM
18號 合金魂 做飛行型態時對飛翼大 d,會靚 d。另外亦多一件 parts 放 17號 頭上面。
如果我冇記錯,合金魂 ...

Action toys我唔多,但感覺應該比不上Pose +或 bandai合金,最少關節少少牙煙,但整體ok

不過真係比就係 舊化特攝feel vs 玩具機械人feel
我手痕按左隻日魂合金魂, 後來都係覺得AT隻啱feel D, 但張單取消唔到惟有照要
williamhychan 發表於 18-10-2023 12:46 PM
18 號 反而只入咗合金魂,笨大仲要係PB貨

謝謝師兄正圖,完全表達到合金魂18號的優點
taifat 發表於 18-10-2023 03:46 PM
AT隻18號真係重手,B記嗰隻即時比下去

action toys 18號超重手,比17號還重
go-go321 發表於 18-10-2023 06:24 PM
我手痕按左隻日魂合金魂, 後來都係覺得AT隻啱feel D, 但張單取消唔到惟有照要 ...

有兩隻都好,可以比較

而且兩隻唔同feel
細佬都好正!
nela 發表於 18-10-2023 10:21 AM

不過合金魂18好似$7XX,都預左吾會多合金…
gunbaron 發表於 24-10-2023 02:37 PM
不過合金魂18好似$7XX,都預左吾會多合金…

咁AT都係9舊...衹食夾大件
go-go321 發表於 18-10-2023 06:24 PM
我手痕按左隻日魂合金魂, 後來都係覺得AT隻啱feel D, 但張單取消唔到惟有照要 ...

我買咗合金魂17號. 但18號行鋪頭完全冇見過.