Toysdaily 玩具日報

查看: 8360|回復: 34

[新品消息] 2024年2月 METAL ROBOT魂<SIDE MS> IMMORTAL JUSTICE GUNDAM 不朽正義高達

METAL ROBOT魂 <SIDE MS> イモータルジャスティスガンダム
価格: 19,800円(税10%込) 18,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年02月

全高約140mm
材質: ABS、PVC、ダイキャスト製
セット内容
    ・本体
    ・交換用手首左右各4種
    ・ビームライフル
    ・ビームサーベル左右
    ・シールド
    ・シールドエフェクト
    ・脚部ビーム刃エフェクト左右
    ・アンテナ予備
    ・シールドジョイント一式
    ・スタンドジョイント一式
    ・ライジングフリーダムガンダム用手首パーツ左右
    ・専用台座一式

https://youtu.be/c4hyXvtLAJ8?si=jebtpma1GMMtsGuQ

https://tamashiiweb.com/item/14613/

慘, 以後唔可見叫IJ
呸! 好明顯腳板接地唔得喇!
救世仲型,不如救世出新hg,FM
呢隻配色好睇過隔離隻自由..

後面支野"發"上黎就當MA..
sai000hk 發表於 5-10-2023 02:01 PM
呢隻配色好睇過隔離隻自由..

後面支野"發"上黎就當MA..

其實呢種變型先合理個喎, 好似痿基利或者Z高達玩到成架野碎片化但一秒搞掂先唔合理,

睇下Z高達個腰骨就果一塊板, 卻要支撐整個背部的重量了, 合理? 軍事化? 呸! 好睇呃細路而已!

超時空要塞果D就梗加唔洗講喇, 一條幼過香蕉的小柱便支撐了整條腿的重量?

你地諗下現實中開篷車個所謂變身已經令工程師煩擾了超過一百年, 機械人已經係呃9人, 識變飛機的機械人更加係騙局中的騙局
熱狗OO 發表於 5-10-2023 02:24 PM
其實呢種變型先合理個喎, 好似痿基利或者Z高達玩到成架野碎片化但一秒搞掂先唔合理,

睇下Z高達個腰骨就 ...

師兄, 如果要講現實/合理既, 高達做成人型都唔合理啦

動畫最緊要係華麗, 好睇, 型 咁先吸引到人買佢D模型架麻
不過呢D野各花入各眼..我本人就應該PASS呢兩隻..

等佢後續機係點再算
不過唔知係咪相嘅問題,個頭係咪好似好大咁?
熱狗OO 發表於 5-10-2023 02:24 PM

睇下Z高達個腰骨就 ...

師兄 你呢個係五十步笑一百步 係!你講既Z.偉基利係唔合理 但唔會變形就合理?
基本上畫面同設定都係在於好睇 但呢樣就好個人的 可以中意 可以唔中意
算喇, 機械人就梗係唔合理, 卡通好睇就得, 卡通好睇就幾垃圾既機設都會經典

依家我就係擔心套戲有幾爛多, 睇個勢套野膠就梗, 只是廢唔廢得過Destiny的分別
hong1971 發表於 5-10-2023 04:26 PM
師兄 你呢個係五十步笑一百步 係!你講既Z.偉基利係唔合理 但唔會變形就合理?
基本上畫面同設定都係在於好 ...

一向唔鍾意呢種咁HEA嘅爬低變形方式, 我寧願好似流星或GN-ARM嘅型式
連口果兩條散熱位都冇咗,搞到成架量產機咁好唔掂喎
兩隻機體都好似冇以前咁「宏偉」, 硬係覺得似配角機多過主角機
個樣有啲似變型金剛, 可能又會有人認錯啦.
有點 頭大身細