Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: stonekeung01

[新品消息] HG限定 1/72 聖戰士昆霸

WonderJimmy 發表於 22-9-2023 03:26 PM
個造型好得喎!

但PB唔出奇啦,呢個IP真係太舊啦

當年出得太少又停埋...
stonekeung01 發表於 29-9-2023 02:13 PM
全日本模型 Hobby Show 展出

差不多4千Y,二百中至三百嗎...好貴..
幾時出到超獸機神,天威勇士,六神合體,就正
newnov 發表於 18-11-2023 05:55 AM
幾時出到超獸機神,天威勇士,六神合體,就正

呢個HG系列出機戰內或HI METAL R出過的80年代的真實系, 威龍銀飄重戰機聖戰士裝騎之後, 餘下來的只餘下戰鬥機械吧? 或太陽之牙

如果未來發展到出90年代的真寶系, 稍有認知性我只想到機動戰艦

這樣寫上來, 唔計超時空要塞系列, 原來非高達的真實系係好少, 就十隻手指數得晒了
熱狗OO 發表於 18-11-2023 12:05 PM
呢個HG系列出機戰內或HI METAL R出過的80年代的真實系, 威龍銀飄重戰機聖戰士裝騎之後, 餘下來的只餘下戰 ...

肯學好微笑出D冷門動畫機械人都好多未出,而且當年動畫得主角機,啱笨大只出一隻半隻啦...

多謝報告, 原來係有人仔跟, 雖然沒有駕駛艙門的開閉機構,但零件本身是可拆卸的.
https://sakuinusan.hamazo.tv/e4019207.html

R 魂 幾乎出晒所機體, 而且有駕駛艙門開關, 但係就偏偏就冇人仔跟! (除了主角機外, 但仲要另買多一隻鐵蜻蜓 FOW, 先至有隻坐間翔人仔, 其他機體一律冇.)

模型下隻要出華來仕, 有冇人仔跟呢? 我覺得呢個系列會有囉! 笨大你咁識玩,  所以又要移除駕駛艙門開關結構, 因為縮小比例玩又有借口!
百載真純 發表於 18-11-2023 05:08 PM
R 魂 幾乎出晒所機體, 而且有駕駛艙門開關, 但係就偏偏就冇人仔跟! (除了主角機外, 但仲要另買多一隻鐵蜻蜓 ...

新HG係人仔,亦無駕駛艙開關結構,呢隻Sell 偏光物料,係見唔到駕駛艙內裡面

無比較無傷害, 新HG好大進步, 舊HG無得比, 剩係D紅色位分晒件已經羸晒, 關節可動性又大幅進步, 而新模又夠ANIME味

不過見魂展見ROBOT魂新版昆霸亦會出, 咁就死喇, 模型又貴又魂限, 以前ROBOT魂的聖戰士通販就隻隻插水既, 分分鐘未來成品未必貴過模型版太多

咁老HEIGHT都買成品喇
想等埋robot魂果隻先決定要邊隻
熱狗OO 發表於 19-11-2023 11:58 PM
無比較無傷害, 新HG好大進步, 舊HG無得比, 剩係D紅色位分晒件已經羸晒, 關節可動性又大幅進步, 而新模又夠 ...

Robot魂嗰隻叫HIGH Density, 叫得呢啲名,唔賣1000都800