Toysdaily 玩具日報

查看: 4714|回復: 20

[新品消息] 2月 魂限 聖衣神話 天龍座紫龍(初期青銅聖衣)20th Anniversary Ver

聖闘士聖衣神話 ドラゴン紫龍(初期青銅聖衣)20th Anniversary Ver.
ABS&PVC&ダイキャスト製可動フィギュア
全高:約165mm
主な商品内容:本体、交換用左手首3種、交換用右手首4種、聖衣一式、交換用表情パーツ2種、交換用髪の毛パーツ一式、オブジェフレーム、20周年限定台座一式
発売元:BANDAI SPIRITS
価格:13,750円(税込)
2024年2月発送予定

https://tamashiiweb.com/item/14642/

等睇開箱片當買左~~
都唔係EX, 呢D炒冷飯, 等未食過既朋友食。

不過,粉絲門應該食到飽飽。
應該係星矢無人買,宜家快d推多幾隻出黎引人埋單
只珍珠色真係似之前$10扭蛋.....

港魂
SAINT CLOTH MYTH DRAGON SHIRYU 20th Anniversary Ver.
https://p-bandai.com/hk/item/N2697382001001

只绿色太塑胶啦,好似翻版玩具。
唔知點解睇吓睇吓覺得個色好正,好有初代聖衣大系安全帽嘅感覺。
睇佢呢個系列D色似係高達模型特別版"電鍍版鈦合金版"個款, 唔係唔好, 但係佢油太厚搞到D花紋都唔明顯, 紫龍都還好, 另外個款星矢個心口護胸位D紋幾乎平晒咁真係無眼睇...
kyostanley 發表於 15-9-2023 02:37 PM
睇佢呢個系列D色似係高達模型特別版"電鍍版鈦合金版"個款, 唔係唔好, 但係佢油太厚搞到D花紋都唔明顯, 紫龍 ...

小弟都係想咁講,星矢心口「護心鏡」的三角坑紋近乎消失,可想而知佢D油真係厚到一個點,好核突,有心想追安全帽五小強的師兄們,不如等多幾年,等B社出EX版本吧啦!

TAMASHII NATIONS STORE TOKYO

感覺真係似扭蛋,頭盔圓圓哋的線條,似平價玩具的慣常做法
想講少少題外話,打神鬥士嗰時,有幾集紫龍單挑捷古弗烈,有集叫龍對龍,劇情上係精彩,但當時五小已著緊新生聖衣,搞到紫龍企出嚟個氣勢輸晒,當時諗,如果仲著緊舊聖衣,安全帽龍頭對住人哋兩個龍頭視覺上都好睇啲,但tv劇情上係黃金放咗血俾佢哋,又冇得唔換聖衣