Toysdaily 玩具日報

查看: 3804|回復: 16

[新品消息] Evolution Toy Gowappa 5 / 太空小五義 Godam / 哥頓

展示 updated

呢間野真係夠曬疆…………
more updated

是改良版嗎?
唔通要破戒買磁石廠?!
E記 齋相冇比例不過都幾夠件頭 可惜造工真係... 超雞肋 唔想摶 冇辦法 繼續等 P+

五 福 臨 門.jpg

不太覺眼,同舊版有什麼分別?
合體件不覺有變,是哥頓本體有改進嗎?

當年為變身而出的 Part 2 部件。

mfleo2010 發表於 10-9-2023 10:26 AM
不太覺眼,同舊版有什麼分別?
合體件不覺有變,是哥頓本體有改進嗎?

想問師兄當年Part 2是否只有一個變身用body?謝謝!
當年action toys 話出隻細版,有曬以上型態,而家個隻野去左邊到?

唔通要2046先玩到?

(如有記錯,請指證。)
玩具Joe 發表於 10-9-2023 12:34 PM
想問師兄當年Part 2是否只有一個變身用body?謝謝!

有2個身體和鷹、虎的組件,圖中的左右那2個是Part 2的身體,一個肩膀有黃色尖角(虎和另外2個綠色組件用)和一個肩膀沒有黃色尖角(鷹專用)。

mfleo2010 發表於 10-9-2023 08:55 PM
有2個身體和鷹、虎的組件,圖中的左右那2個是Part 2的身體,一個肩膀有黃色尖角(虎和另外2個 ...

謝謝師兄解說, 因為今次官圖只顯示一個變形用body, 所以先咁問下, 另外之前part 2 係dynamic action hybrid, 即係用既係手辦物料?今次改良版會唔同左?咁要留意下之後既公佈先。
其實合體各MODE後,是否得磁石位可活動下...
Future Quest… 巨型版…
玩具Joe 發表於 10-9-2023 10:44 PM
謝謝師兄解說, 因為今次官圖只顯示一個變形用body, 所以先咁問下, 另外之前part 2 係dynamic action hybr ...

看名牌顯示,這次是套裝形式推出。

在大圖右側所見,鷹組件的身體部份,哥頓身體的肩膀上的黃色三角可以分離。
那意味著哥頓的主體部份可能只有一個;即1個身體,再加上連人形的5組變身組件推出。

這次,想擺放 五福臨門 的全家福,恐怕要5盒了。

又登入唔到 發表於 10-9-2023 11:02 PM
其實合體各MODE後,是否得磁石位可活動下...

是,基本上只有哥頓人型合體的手脚才有多少的可動性。
其餘形態的合體只有擺放的造型,連虎也是沒有關節的。

起碼舊版那套是這樣子的,其餘形態的合體只有擺放的造型,活動只有磁石結合的位置