Toysdaily 玩具日報

查看: 2779|回復: 11

[活動展覽] 「ROBOT魂」「METAL ROBOT魂」商品化希望投票

黑龍角,唔該曬
MR 魂傳說高達。 MR 魂超越之龍 Real Type。MR 魂沙漠高達,重武裝高達。

如果我投Metal Robot魂,我會傾向首先投FULL ARMOR GUNDAM Mk-II,其次是其他古姆系列,不過吉姆系列這個次一點選擇,要看一看實際有什麼選擇後,才能再作決定,不過當然也要看看能投多少票及怎麼投
Gundam EXIA(跟晒咁多個GN version)吖唔該
挑, 又係呢D假選舉;

其實投票者的受眾對結果好大影響, 好似我地都係用家, 我地又無份投,
投果D投果下可能一時勃起, 都真係出又未必會買,
而每個年齡組群的口味差異好大, 例如我呢D細個睇太空戰士的會喜歡古祖味的RX78, 我相信90後/00後係會買RX78就不會喜歡舊底果種柒樣

呢D投票叫做賣廣告多
熱狗OO 發表於 9-9-2023 12:34 PM
挑, 又係呢D假選舉;

其實投票者的受眾對結果好大影響, 好似我地都係用家, 我地又無份投,

有得投,點都好過冇得投,需然我也覺得假投票,真賣廣告
不過喜歡玩具的,點都有點天真的,對事情仍抱有希望
不過你最後那些,我便不能完全認同,我年紀不輕,但我同樣起歡某一些後期推出,不是我時代的動畫衍生的產品,也相對的,喜歡上一輩時期的某一些產品,所以我認為不是所有是必然的
mpp025 發表於 9-9-2023 01:11 PM
有得投,點都好過冇得投,需然我也覺得假投票,真賣廣告
不過喜歡玩具的,點都有點天真的,對事 ...

依家都唔知咩人會去投, 假設日本仲有人買HOBBY JAPAN的實體書咁講喇

可能買的人係80/70後的人較多, 咁佢收番黎的投票就只有此組群的 "選民"

但其實又好多人無買實體書但又會買產品的人無參興投票, 固此誤差根本極大

一些角式模型好賣又唔代表貴一級的成品會好賣, 反過來一些成品多人買的造番模型卻無人買

同埋見盡過去十多年呢D所謂投票, 佢又未必跟足造, 卻經常無喇喇出一些人地估不到無在 "侯選佳麗" LIST中的產品, 所以睇穿喇, 厭喇

ka style隻ZZ求其到飛起
試作型變到
ka style ZZ夠膽死變唔到

幾時肯出番隻變到型嘅
Robot魂
Metal Build
Metal Robot魂
1/100 Gundam fix

嘅ka ZZ出嚟

完全同感 希望出1/100 Gundam fix msz-010 zz gundam!! + msz-010s & FULL ARMOR . zii  發表於 10-9-2023 11:27 AM
我真係好想佢出神高或閃光
屋企隻武者好寂寞,出隻摩亚屈都好啊