Toysdaily 玩具日報

查看: 3878|回復: 24

[新品消息] 長谷川 超時空要塞 1/72 QUEADLUUN-RAU 婦人機 "米娜"(劇場版)

1:72 クァドラン・ロー “ミリア” (劇場版)
発売日 2023年12月02日ごろ
価格 5800円(税込価格:6380円)
全高 259mm

http://www.hasegawa-model.co.jp/product/32-2/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
今次真係要買了!好過後追Arcadia果隻舊成品!

本帖子中包含更多資源

x

長谷川卻無出過藍黑帶VF1S的飛機? 我知人型版會出
熱狗OO 發表於 23-9-2023 12:56 PM
長谷川卻無出過藍黑帶VF1S的飛機? 我知人型版會出

我岩岩GOOGLE過, 要還原電影版的戰鬥, 要買款1/72的麥斯用VF-1S飛機形態仲要有齊飛彈箱, 市場上係無喎!

A記有出過, 但係1/60來的

當肯砌, 模型長谷川係有, 但飛彈箱同架機係要分開賣的, 頂, 而且年份超遠買齊困難

黎緊長谷川會出VF-1S的人型但係無飛彈箱的, 睇番片困獸鬥時飛彈箱係未甩, 究竟出玩具模型D廠知唔知FANS係要乜架?
全日本模型 Hobby Show 展出

https://hobby.dengeki.com/event/2089975/

本帖子中包含更多資源

x
2023秋 宮沢模型展示會

https://hobby.dengeki.com/event/2132739/3/

本帖子中包含更多資源

x
其實一路都唔明佢點樣可以喺裏面駕駛?請問有冇師兄有詳細圖解?
CD-ROM 發表於 8-11-2023 04:50 PM
其實一路都唔明佢點樣可以喺裏面駕駛?請問有冇師兄有詳細圖解?

無論係line art式定yamato式都好唔舒服

長谷川今次係放棄思考式

本帖子中包含更多資源

x
Thanks師兄!Yamato嘅比較合理,LineArt嘅未出擊對腳都已經變廢!
sniperxp 發表於 8-11-2023 08:13 PM
無論係line art式定yamato式都好唔舒服

長谷川今次係放棄思考式

呢個坐姿設定係同人的吧? ....
CD-ROM 發表於 8-11-2023 11:47 PM
Thanks師兄!Yamato嘅比較合理,LineArt嘅未出擊對腳都已經變廢!

如果哩隻野係近10年先設計的話

可能會變左kmf紅蓮/villkiss的騎電單車方式(笑)
熱狗OO 發表於 9-11-2023 01:46 AM
呢個坐姿設定係同人的吧? ....

Line Art果個我confirm唔到係出自同人定so called official,

但除左哩兩個方式.....
應該就係上機前斬左對腳或者放對腳入亞空間

Yamato果個就係佢當年1/60版本用過的

https://youtu.be/XtN6D-7a1VI?t=270
一直有個問題,超時空啲敵方模型,比例上一直都係做細了,由以前今/有井到依家長谷川都係,外星人應該和VF系列一樣高,相對佢地嘅座駕要好大隻
bigbigfriend 發表於 9-11-2023 01:43 PM
一直有個問題,超時空啲敵方模型,比例上一直都係做細了,由以前今/有井到依家長谷川都係,外星人應該和VF ...

有個說法.....
以前跟本唔多理比例, 反而係想放埋一齊好睇D, 同一系列野夾到來玩

好似1/144哩D比例, 唔係因為想做到1/144, 而係當初target係做12cm高的玩具而出黎的比例約數
結果唔理佢本身設定幾高, 1/144出黎都係12-13cm左右 (而且部份開發工具/組件可共用)

1/100 V/V2系 Gundam = 1/144 UC系 Gundam 高度又係一個值得睇下的歷史