Toysdaily 玩具日報

查看: 3056|回復: 20

[分享討論] 再販 Variable Action Hi-SPEC 超時空世紀 ORGUSS

呢隻其實好有童年回憶,你未睇過套卡通都一定見過佢嘅玩具,當年真係間間玩具店文具店都賣。

可惜呢隻有兩大問題,肩關節太古怪同「駕駛倉」太唔啱比例.....希望Pose+有機會出。
依隻係咪Megahouse果隻?當年賣二千幾太貴放棄左,如果再販賣二千頭可以入手了。
fallout8 發表於 24-8-2023 10:45 AM
依隻係咪Megahouse果隻?當年賣二千幾太貴放棄左,如果再販賣二千頭可以入手了。 ...

MH個隻當年成3千蚊,呢隻係新野,個價值都算玩得過。
馬仔 發表於 25-8-2023 10:02 AM
MH個隻當年成3千蚊,呢隻係新野,個價值都算玩得過。

佢寫住再販wor。

佢呢隻早幾個月出左第一次,所以今次再版。
https://www.1999.co.jp/eng/10303554
初販2015年
MH版來唔係新產品
當年只出過三隻
唔寄望有雅典娜機.....

齊唔齊到?都要考慮
既知可動所以不了
ToyKnife 發表於 24-8-2023 10:37 AM
呢隻其實好有童年回憶,你未睇過套卡通都一定見過佢嘅玩具,當年真係間間玩具店文具店都賣。

可惜呢隻有兩 ...

肩關節太古怪同「駕駛倉」太唔啱比例
Agree

仲有頭罩蓋唔可以跟住轉
唯一可取外型比HMR靚少少
同腋下埋藏胸甲既造型關節叫有跟機設
睇落順眼過HMR複染改造型設計
仲有HMR變形要換件對唔起賣千多元售價

PS:HMR換件變抵Diu啦
上圖係Megahouse版, 成4萬幾¥架????
玩具Joe 發表於 25-8-2023 05:24 PM
上圖係Megahouse版, 成4萬幾¥架????

依家yen紙平,隨時平過當年個價。
當年個隻訂價好似係38500yen
fallout8 發表於 25-8-2023 05:44 PM
依家yen紙平,隨時平過當年個價。

點平都要2千蚊..... 唔多值....

但大機會有今生無來世, 通常再販一次就直到永遠的了, 除非BANDAI出DX版桶你一刀

ヴァリアブルアクションHi-SPEC 超時空世紀オーガス オーガス【再販】
ABS&ダイキャスト&POM製塗装済み可動フィギュア
全高:約210mm
発売元:メガハウス
価格:41,800円(税込)
2024年3月下旬発売予定

https://hobby.dengeki.com/news/2065645/

希望之前最後生產的量產型機,也有機會再版啦
熱狗OO 發表於 26-8-2023 11:12 AM
點平都要2千蚊..... 唔多值....

但大機會有今生無來世, 通常再販一次就直到永遠的了, 除非BANDAI出DX版 ...

其實我都覺得偏貴,但係HMR果隻睇完開箱後完全買唔到落手,等佢開訂出咩價再諗。

等你開箱  發表於 6-9-2023 02:59 PM