Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SMP[SHOKUGAN MODELING PROJECT] V型電磁俠 & PB限定 V Together Set

不知是不是錯覺= =現在模型好像在香港不訂很難找到現貨QOQ
yoffy0112 發表於 10-9-2023 12:24 PM
不知是不是錯覺= =現在模型好像在香港不訂很難找到現貨QOQ

唔知你指乜嘢模型, 絕對係錯覺

RG 同 MG 頭幾日啲人營造無貨炒之嗎, 有幾多人即日推出要即日買來砌?
模型好少絕版, 就算一兩年後, 要買來砌都唔難搵, 分分鐘仲平咗

toylover 發表於 11-9-2023 12:09 PM
唔知你指乜嘢模型, 絕對係錯覺

RG 同 MG 頭幾日啲人營造無貨炒之嗎, 有幾多人即日推出要即日買來砌?

師兄要分開比較 笨大模型部門除咗魂限果d 一般都出大把貨(MG HG果d....) 正如你所講只係有班人要頭幾日買 又未大貨返所以好似要炒 而之後半年內都會再有補貨 就算以後都每一兩年左右再生產翻出(大角更密 )
而呢隻係食玩部門 以往產品都唔一定再出(改版唔計) 只係近年先見多咗翻出早兩三年d産品 但又唔保証之後會再生産翻出
hong1971 發表於 9-9-2023 02:53 AM
呢位師兄剛剛入行? SMP出咗好幾年
大部份產品都要砌 你當一般模型啦

食玩和模型其實只是多粒食玩先有的糖或口膠,食玩的膠質和一般HGMG有點不同.....

其實當年套超力食玩揾到最平價三百幾加限特效加武器套件 七百幾八百,同現在限定版七百幾真的差不多價錢,只是當年分開賣,特效又隔很才出,買了超力的人未必會再買套特效了
又登入唔到 發表於 11-9-2023 03:42 PM
食玩和模型其實只是多粒食玩先有的糖或口膠,食玩的膠質和一般HGMG有點不同..... ...

依家都無粒糖了

係香港攞走左粒糖姐,日本食玩都重係有架

睇你買乜版本啦,一時有一時無...
除了手掌,唔知有幾多要換件先變到型

但聽講D膠好似好左
nela 發表於 15-9-2023 05:43 PM
除了手掌,唔知有幾多要換件先變到型

飛機合體變機械人應該冇野要換
試作版

V Together Set

通常版

SMP 超電磁マシーン ボルテスV ブイトゥギャザーセット
●12496円、受注終了、12月発送予定●約18.8cm●全1種●プレミアムバンダイ販売アイテム

https://hjweb.jp/article/1211944/

如果當時超合金魂 DX 出到咁,我都可能會買了