Toysdaily 玩具日報

查看: 5210|回復: 23

[新品消息] 千值練 Riobot Voltron: Legendary Defender 金剛戰神 百獸王

SDCC 2023 展示

原來是這個版本,可惜,對這個外國設定新版本的外形不太喜歡,原本還以為千值也出傳統的那個版本
呢隻等外國人買,亞洲人唔多like.
當初美玩已經出得好好,大大隻,有對白聲效,合體時乜有音效,仲要好平,千值呢隻除咗手工好還有什麼賣點?
官圖 及 售價 updated

材料:ABS, ATBC-PVC, POM, 合金
尺寸:全高約310mm/頭頂高約295mm

配件:黑獅子,紅獅子,藍獅子,綠獅子,黃獅子,紅獅子專用武器,藍獅子專用武器,綠獅子專用武器,黃獅子專用武器,機械獅專屬刀x各1,百獸王專用劍(長)×1,百獸王專用劍(短)×2,再現盾牌的零件×1組,肘關節裝甲x2

*限定版配件:黑獅子專用翼*
官方定價:約HK$5,460

真心想問下 千記,那裏來的自信,d 隻野可以賣到 5k
依個5K價係開俾鬼佬買,至於我地班窮L香港人,應該會等跳樓價$1999
要俾到5千的話, 梗係等5Pro啦.
呢隻鬼佬 對比日式 比例上手較長 腳較短 黑獅細咗d 係咪就住5隻獅子大細唔會差太多呢?
做型都唔差 都只係覺隻黑獅細咗d令合体後上身唔夠雄壯 不過一見個定價就嚇親 韓國果隻雖然做得好 但都無乜幾多人接受到個價 呢隻先唔好比個仔細度 但起碼要同果隻一樣大先得
一有千值個名咩都貴,加爾巴又係貴到癲
updated

呢隻美版玩具好好玩的,好似DX合金魂超力V型咁樣,合體時有效果音,又有絕招對白,又夠大隻,價錢都唔駛1K……
千值d價永遠嚇怕左小弟 ~
純個人感受,合體後唔夠我地睇開傳統咁靚仔,但分開每隻獅子又唔錯。

不過5k真係唔捨得,貧窮限制左我想像。
攞5千蚊校飛?!斷手,斷腳,甩腰,成形色,改良再販,祝君好運.......