Toysdaily 玩具日報

查看: 4840|回復: 20

[分享討論] 再販 超合金魂 GX-68 勇者王 GAOGAIGAR

佢情願再版都唔出白獅....
哇, 今次會唔會插水到888的? 上次都999架喇喎, 要買的都買晒喇

再FANS的都買埋POSE+的, 你仲敢黎? BANDAI近年的MARKETING食左C?
點解唔出 始源呢 ?又再販呢款 , 比心機出隻 天龍神啦~
bandai啲市場策略真係幾奇特
笨大可能已經放棄咗合金魂條line, 嚟嚟去去都去啲舊嘢番出,完全冇公佈過全新技術既合金魂,似乎都諗住放版權俾其他廠做,自己專攻mb咁
Hawk 發表於 14-7-2023 08:30 PM
笨大可能已經放棄咗合金魂條line, 嚟嚟去去都去啲舊嘢番出,完全冇公佈過全新技術既合金魂,似乎都諗住放版 ...

仲味放弃,只是出得7788,90年代勇者系列不敢放钱????去开发。不断翻出旧野把60,70,80年代的机器人价值食到最尽。就去开发新野十放送N周年纪念一齐再出。
大丈夫 發表於 15-7-2023 09:39 AM
仲味放弃,只是出得7788,90年代勇者系列不敢放钱????去开发。不断翻出旧野把60,70,80年代的机器人价值 ...

其實超合金魂條line, 好幾年前已經是這樣, 可以说是" 捱壽 ", 睇下幾時D銷量跌到SR 合金這樣, 就會‘’ 壽终靜,,,,
之後會唔會玩新line 超合金2.0
熱狗OO 發表於 14-7-2023 05:58 PM
哇, 今次會唔會插水到888的? 上次都999架喇喎, 要買的都買晒喇

再FANS的都買埋POSE+的, 你仲敢黎? BANDAI ...

如果真係插水到插到落888小弟真係會入番隻玩吓,但大前題係唔好有伏,好似GX-13R咁,原本小弟好想買,點知佢股關節出事。
chlycab 發表於 15-7-2023 01:42 PM
之後會唔會玩新line 超合金2.0

斷估唔會啦,仲會買/玩60、70、80年代機械人的人口只會越來越少,投放資金開發新技術、新產品只會吃力不討好,不如放版權俾其他廠做,自己先賺一筆,風險由其他廠承擔咁咪仲好!
THOUTHER 發表於 15-7-2023 02:45 PM
如果真係插水到插到落888小弟真係會入番隻玩吓,但大前題係唔好有伏,好似GX-13R咁,原本小弟好想買,點 ...

出得唔差既, 以當年論;

但不知甚麼原因像VF-1J甲一樣超大貨, 導致人人有得平玩, 我都係插水時入但就唔係999最低果下
若未買過, 千一/二都抵架喇, 依家MR魂求其都過一千, 岩岩隻超時空世紀都千三喇
熱狗OO 發表於 14-7-2023 05:58 PM

再FANS的都買埋POSE+的, 你仲敢黎? BANDAI ...

師兄,我都買咗Pose+勇者王,如果呢隻插到$1000樓下嘅話,我都想入返隻粗玩????
如果真係插到999,我會入多隻嚟分體放入櫃
Bandai出D合金根本依家就係比其他廠㩒住嚟砌, 不過佢有其他line水源,所以佢有佢享受, 理Q你哋感受