Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 劇場版『機動戰士 GUNDAM SEED FREEDOM』2024年1月公開!

日本票房突破45億yen, 日本上映至5月23日 (部份戲院除外)

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

x
stonekeung01 發表於 4-5-2024 02:27 AM

今日睇左, 我覺得麻麻。

套戲文戲好快但又有d悶, 成日心諗「快d打喇」。其實看前都睇過大概,但起初各組織的瓜葛都係有d亂。

班敵角及要打仗的理由俾人感覺係「冇嘢搵嘢嚟搞但又智障」

打戲好多但冇場好睇, 最終戰極突自表現時間超短又毫無驚奇感,另想指出作畫素質不知所謂, 我不明為何MS戰不是全用CG,一半用2G/手繪時非常求其,尤其無限正義用頭刀打對手果幾秒非常明顯格數不足!2024作為國民ip咁嘅作畫水準我會話痴Q線。

成套戲最好睇係三位男主打成一團果段,叫有d戲味;另露娜與那港女互動都好睇。

overall於我絕對低於預期好多。如果你覺得Destiny劇情廢, 呢套好過Destiny?我講唔出。
小說插圖

小說版結尾比電影多了一段,講亞斯蘭同卡嘉蓮去慰靈碑拜祭,
之後海邊漫步,提過基拉同莉古絲戰後行踪不明

本帖子中包含更多資源

x

一千萬肯定沒有問題既

本帖子中包含更多資源

x
發表於 7 天前 | 顯示全部樓層
熱狗OO 發表於 4-5-2024 11:02 PM
今日睇左, 我覺得麻麻。

套戲文戲好快但又有d悶, 成日心諗「快d打喇」。其實看前都睇過大概,但起初各組 ...

昨晚陪另一朋友看, 竟然二刷

第二次睇我覺得好睇左, 可能首次未太消化劇情 (起首對各勢力的描述是比較快同亂), 及今次坐後左, 對眼無咁累

但我都係睇得出好多場戲格數不足, 及都係口水多過茶, 對家更智障(根本中間阿婆發脾氣開大炮轉左去打戰艦唔打奧布就搵戲黎做), 突自極的表現都係太雞

其實成套戲係羸魔蟹及佢個神奇背包

樓主| 發表於 5 天前 | 顯示全部樓層
日本票房

日本最後入場特典:After Cut Post Card

本帖子中包含更多資源

x