Toysdaily 玩具日報

查看: 1995|回復: 10

[玩具報告] Metal Build 真三一

雖然遲咗幾日去攞,但都有好處!????
老實講,對於非高達嘅 MetalBuild 預咗為儲而儲,跌價就預咗,唯有當早買早享受。我冇玩另外果一隻,所以冇得比較,呢隻有佢嘅好處同唔好處,先講唔好處,唔知點解,我覺得腳掌關節好鬆,冇對翼都仲可以,加埋對翼之後有就有啲難平衡。另外一個奇怪嘅地方就係嗰啲特效件,除咗個元氣旦比較有睇頭之外,頭砲同腹砲嗰兩個有啲怪怪地。

至於驚喜位,股關節係用咗齒輪,如果膝頭同埋腳掌用埋就更加好。另一個驚喜位係打斧頭嘅設計,可以變做鐮刀又可以變做斧頭,呢個幾得意。

如果今次都係大貨嘅話,相信有機會再創新低,你會寧願早買早享受,定係遲買平幾舊?

唔只係你, 好幾個日本同中文Review都係話腳掌同心口關節都鬆. Hip齒輪關節條條Fing. 係通病.
佢腳掌得個ball joint撐住,隻嘢又唔係輕,之前睇片見佢成日想pk咁……
等插至千中左右喇, 點都要低過CCS版先值;

D缺點我知架喇, 個OUTLOOK我係好OK既
佢果D特效太屎喇! 尤其頭炮果條放在蕉狀物件扮射晶係超似囉! 依家成條鼻涕在頭頂算點JACK? 被顏X乎?

肚果個都係似被中彈多D

而大招果舊似把紙張那埋一舊, 建議去買個圓形的純色燈籠俾佢抱住應該效果更好
即係Bandai 對於出齒輪關節未到家,好彩去日本剛好16號回香港,唔係17號回港就入左手,而家跌都唔會入。
mpchi 發表於 21-6-2023 03:40 PM
唔只係你, 好幾個日本同中文Review都係話腳掌同心口關節都鬆. Hip齒輪關節條條Fing. 係通病. ...

難企係一個敗筆
Hawk 發表於 21-6-2023 04:45 PM
佢腳掌得個ball joint撐住,隻嘢又唔係輕,之前睇片見佢成日想pk咁……

我玩嗰陣時都好驚,仲要咁多尖位
熱狗OO 發表於 21-6-2023 05:06 PM
等插至千中左右喇, 點都要低過CCS版先值;

D缺點我知架喇, 個OUTLOOK我係好OK既  ...

係,個樣其實OK,真係衰在腳嘅關節。去到千頭,真係值得入
熱狗OO 發表於 21-6-2023 05:13 PM
佢果D特效太屎喇! 尤其頭炮果條放在蕉狀物件扮射晶係超似囉! 依家成條鼻涕在頭頂算點JACK? 被顏X乎?

肚果 ...

同感!就算我係大艦巨炮主義,我都唔想插着嗰兩條嘢
馬仔 發表於 21-6-2023 08:56 PM
即係Bandai 對於出齒輪關節未到家,好彩去日本剛好16號回香港,唔係17號回港就入左手,而家跌都唔會入。 ...

為齊套冇計,粗玩ok嘅