Toysdaily 玩具日報

查看: 2074|回復: 12

[玩具報告] 鐵人28號 Action Toys mini合金 太陽之使者 嬌小玲瓏

雖然出了大半年,但最近機緣下一入。市面係賣斷了,但何解有貨影片講解
都係Moderoid出模型,我懶得砌下的起心肝買番隻細超合金

大隻果隻錯過左就算... 何況屋企都無位...

果招飛腳絕招叫咩? 唔記得了

細個好鍾意睇, 亞視做架嘛, 但大個就不知怎的無晒FEEL了, 此產品亦唔知出過
熱狗OO 發表於 21-6-2023 01:10 PM
果招飛腳絕招叫咩? 唔記得了

細個好鍾意睇, 亞視做架嘛, 但大個就不知怎的無晒FEEL了, 此產品亦唔知出過 ...

唔係喎. 我仍然有愛.
個絶招唔記得
但佢係機械人卡通始祖, 地位無可取替嘅.
darknight 發表於 22-6-2023 05:40 PM
唔係喎. 我仍然有愛.
個絶招唔記得
但佢係機械人卡通始祖, 地位無可取替嘅. ...

始祖唔係太陽之使者呢... 唔通之後的FX都計係始祖咩....
熱狗OO 發表於 23-6-2023 01:08 AM
始祖唔係太陽之使者呢... 唔通之後的FX都計係始祖咩....

佢唔係第一套黑白機械人動畫咩? 咁係邊套?
铁人28號係始祖,但唔代表太陽之使者鐵人28係始祖嘛!

我以為以前60年代果隻都叫太陽之使者添  發表於 27-6-2023 11:44 PM
黑白卡通「巨無霸」鉄人28才是真正元祖!

呢隻先係始祖1956年推出的大水桶鐵人 28 號,嗰隻係1980 年MOVIE 改版的太陽の使者 鉄人28号

呢間Action Toys香港廠做D mini合金都OK,佢D玩具好有60/70年代經典Feel,那年代的玩具就是這樣的四四方方小朋友玩具。

iceball 發表於 27-6-2023 01:07 PM
呢間Action Toys香港廠做D mini合金都OK,佢D玩具好有60/70年代經典Feel,那年代的玩具就是這樣的四四方方 ...

個價好貼心添. 大佬呀. 下下2K超合金呢條戰線唔開得. 12"已夠敗家.
iceball 發表於 27-6-2023 12:53 PM
呢隻先係始祖1956年推出的大水桶鐵人 28 號,嗰隻係1980 年MOVIE 改版的太陽の使者 鉄人28号

係. 我對美型80年代有愛啲.
G-man 發表於 26-6-2023 02:59 PM
黑白卡通「巨無霸」鉄人28才是真正元祖!

我惗住都係肥仔鐵人28 (60) 同美型鐵人28 (80). 當然前者係元祖.