Toysdaily 玩具日報

查看: 6723|回復: 22

[新品消息] 2023年10月 超合金魂 GX-10R 大鐵牛波士

超合金魂 GX-10R ボスボロット
価格: 12,980円(税10%込) 11,800円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2023年10月

全高約120mm
材質: ダイキャスト、ABS、PVC製
セット内容
    ・本体
    ・交換用頭部5種
    ・交換用ハンドパーツ左右
    ・ディスプレイベース
    ・解説&取扱説明書ブックレット

https://tamashiiweb.com/item/14444/

我個隻當年$199買入,仲放響個櫃到。
東京玩具展2023 展出

https://hobby.dengeki.com/event/1962195/

TAMASHII NATIONS WORLD TOUR -TOKYO

原來只得12cm 高咋......

7舊幾就真係
nela 發表於 14-6-2023 10:44 AM

7舊幾就真係

笨大話與其吃綱上抄價, 不如益我, 吃我抄價咪仲好, 同GX 10, 一模一樣
呢隻多咗幾個新頭,同埋咁多年前,點可能和依家物價比?不過現在苯大的合金玩具唔係炒冷飯,就係設計hea出,比起現時大陸、香港廠商,豪無吸引力。
柴灣20座男孩 發表於 14-6-2023 04:42 PM
笨大話與其吃綱上抄價, 不如益我, 吃我抄價咪仲好, 同GX 10, 一模一樣

我覺得個頭好似尖咗咁嘅

可能想跟返舊版動畫的粗糙畫風
nela 發表於 14-6-2023 10:44 AM

7舊幾就真係

好重手的,金屬感唔錯的
笨大依家冇Q用㗎喇, 剩係識食老本, D合金魂冇新意之餘兼出嚟出去都係嗰幾架機體, 莫講話大廠如CCSTOYS, POSE+, KINGARTS嗰D, 就算Evolution Toy呢D平時比人鬧爆嘅公司都好過佢
唔係話吓吓要魔化或者成架設計過, 你比少少誠意改吓D關節設計, 改少少造型先再收貴我一千幾佰我條氣都順D吖
半田健人_555 發表於 14-6-2023 09:51 PM
笨大依家冇Q用㗎喇, 剩係識食老本, D合金魂冇新意之餘兼出嚟出去都係嗰幾架機體, 莫講話大廠如CCSTOYS, POS ...

因為笨大以前做合金魂有實力嘅設計師已過檔Good Simile ,最近出的”The合體超獸機神”就係以前設計GX-13嗰位(田中san),笨大得返啲新人設計師,所以現時合金魂只得炒冷飯、舊設計(高狄安)、就算新設計都很平庸(SKL)

超合金魂GX-10R ボスボロット
●12980円、10月予定●約12cm

https://hjweb.jp/article/1045466/

発売日: 2023年10月28日
https://tamashiiweb.com/item/14444/

早已訂貨、10月尾等收貨!