Toysdaily 玩具日報

查看: 2071|回復: 12

[個人收藏] CCS萬能俠2號初玩後感

呢次唔太大盒,坐巴士都ok

先嚟小小youtube片冇講嘅嘢,腳兩邊配件因用C扣好快會變鬆成日會打開......

手係成隻猛得出嘅,屈完銀色位會上咗去,用手拉返落嚟就得

應該冇SkyX或5Pro咁大隻

想學5Pro擺個pose

飛翼真係正,不過都驚個扣會斷彈弓唔識修

樣樣試吓先,但雷電轟擊太煩唔搞住

題外話:好多年前初接觸內地成品玩具只覺得係有外形,係有佢好玩嘅地方,但設計質感同產品質素仍係日本公司比較好,但近幾年無論香港或內地出嘅成品玩具都有高質表現,就連韓國都有追上之勢,依家反而驚日本産品會愈嚟愈縮皮之餘仲愈嚟愈貴就慘嘞

支持師兄開箱
日本雖然有唔少玩具廠商,但bandai憑借住手上嘅ip,依然可以話係獨大,結果係就算質量大不如前都同樣會有唔少人埋單
其他地方嘅叫做幸好未有一間可以隻手遮天住,所以都仲可以有高質作品同進步
依隻萬能俠咁既size同配件,如果係日廠笨大/老千出,隨時過三千,d配件重要分開幾個DLC出,然後再放上網限量賣加零秒截訂.....
fallout8 發表於 29-5-2023 11:29 AM
依隻萬能俠咁既size同配件,如果係日廠笨大/老千出,隨時過三千,d配件重要分開幾個DLC出,然後再放上網限 ...

師兄果然係够經驗,句句中!!
改小小就係帝皇萬能俠,等。
高度好似比較真31矮 ..?改後翼就係帝王啦

未比重量喔

nela 發表於 29-5-2023 01:07 PM
高度好似比較真31矮 ..?改後翼就係帝王啦

冇磅呀呀呀~~~
hinaoi 發表於 29-5-2023 11:09 AM
日本雖然有唔少玩具廠商,但bandai憑借住手上嘅ip,依然可以話係獨大,結果係就算質量大不如前都同樣會有唔 ...

bandai由70年代到依家都係獨大,可能成本上升搞到品質下降,
同埋轉咗大陸生產QC一定無以前咁好,瑕疵問題不只bandai其它廠都有。
iceball 發表於 29-5-2023 07:52 PM
bandai由70年代到依家都係獨大,可能成本上升搞到品質下降,
同埋轉咗大陸生產QC一定無以前咁好,瑕疵問 ...

但係連qc都下降同會用埋d弱智設計黎敷衍玩家就真係冇得賴啦
試埋啲電,影多兩張就專心玩隻超獸

師兄入櫃會唔會裝翼? 腰部負荷重小心啊~
等睇師兄分享你既超獸玩後感,我都仲有隻ex linebarrel未開,weekend都唔知有冇時間開嚟慢慢玩……
Hawk 發表於 5-6-2023 09:28 AM
師兄入櫃會唔會裝翼? 腰部負荷重小心啊~
等睇師兄分享你既超獸玩後感,我都仲有隻ex linebarrel未開,wee ...

我唔係入櫃架~我係拆開晒入膠箱或入返盒咋