Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 1:1 Gunpla Kun 高達模型君

1:1 Gunpla Kun 高達模型君

好耐好耐冇試過買盒模型返嚟,廿四小時內開始砌而且砌好! (大部份模型通常都係擺咗超過10年先砌,都有少數模型可以係一年內完成)

這盒 1:1 Gunpla Kun 真係好得意,從模型框架剪下parts砌成高達模型君,又可選擇地把他作為一個模型框架來展示! (算是這盒模型的最大亮點)

if you are interested, more info here: https://www.1999.co.jp/10946661

原料選用所謂更低碳新型環保素材「LIMEX」製造,按官方的說法,這是一種以石灰石為主原料的新型材料,有望替代塑料材料,是減少碳排放的環保型素材。結果是剪水口的手感也非常詭異,像切豆腐一樣,而且水口發白很嚴重,新材料又軟又沒彈性,關節和插拔的樁位很容易發白… 個人認為這種新材料真係好唔掂…

自娛之作, 謝謝觀賞...

--

砌成高達模型君

---

作為一個模型框架來展示

--

Photo with SDCS RX-79[G]

自娛之作, 謝謝觀賞...
我都買左,個盒好靚,細細盒又易收藏 諗緊連架噴咁放幾靚..
如果出埋渣古君就好啦..
潔白紙巾 發表於 15-5-2023 02:09 PM
我都買左,個盒好靚,細細盒又易收藏 諗緊連架噴咁放幾靚..
如果出埋渣古君就好啦.. ...

我估渣古君遲早會出,笨大唔會放過我哋的 haa haaa
話唔定仲有其他機體角色,可能又係一個新 series… XD
剛再販, 一千yen普遍賣超過75係好貴囉!唔值。