Toysdaily 玩具日報

查看: 2643|回復: 22

[分享討論] SHF SUPER SAIYAN TRUNKS

外型好靚,尤其頭雕,暫時係還原度最高嘅超西系SHF。

唯一可惜係關節有啲詭異,未能延續菲利第二型態嘅穩定性,慶幸仍然唔影響擺姿勢。

謝分享,三者的身高比例非常好,非常順眼。
雖然腳好鬆,同埋略嫌高左少少,但毫無疑問,絕對值得買
百載真純 發表於 1-5-2023 02:52 PM
謝分享,三者的身高比例非常好,非常順眼。

比例還可以啦,做得太細隻變得冇手感。
windowxp 發表於 1-5-2023 04:14 PM
雖然腳好鬆,同埋略嫌高左少少,但毫無疑問,絕對值得買

要有心理準備久唔久就會短炒一隻。
另有一問, 有冇師兄知否, 新杜拉的頭雕能否安在戰鬥服杜拉之上?
百載真純 發表於 2-5-2023 03:51 PM
另有一問, 有冇師兄知否, 新杜拉的頭雕能否安在戰鬥服杜拉之上?

見過圖係可以,但有人提醒戰鬥服個ball joint係略大少少,所以小心整爆波杯。
iorik 發表於 2-5-2023 04:35 PM
見過圖係可以,但有人提醒戰鬥服個ball joint係略大少少,所以小心整爆波杯。 ...

咁就正, 可以完成呢刻,

iorik 發表於 2-5-2023 04:35 PM
見過圖係可以,但有人提醒戰鬥服個ball joint係略大少少,所以小心整爆波杯。 ...

玩咁耐dbz shf ,幸運地未爆過joint 。 反而裝落戰鬥服,有大頭仔feel
windowxp 發表於 2-5-2023 06:58 PM
玩咁耐dbz shf ,幸運地未爆過joint 。 反而裝落戰鬥服,有大頭仔feel

係。所以我覺得喱個頭襯戰鬥服係最型。
20230502_192636.jpg 20230502_193150.jpg
iorik 發表於 2-5-2023 08:13 PM
係。所以我覺得喱個頭襯戰鬥服係最型。

呢個果然真係好掂喎!

好, 貼多幾張動畫圖, 由佢來收拾斯路, 終結斯路篇危機.

百載真純 發表於 3-5-2023 03:24 AM
呢個果然真係好掂喎!

好, 貼多幾張動畫圖, 由佢來收拾斯路, 終結斯路篇危機.

我都好鍾意喱一篇。
iorik 發表於 3-5-2023 08:37 AM
我都好鍾意喱一篇。

師兄個頭雕,係魔馬,定閑魚?
windowxp 發表於 3-5-2023 09:26 AM
師兄個頭雕,係魔馬,定閑魚?

閑魚,魔馬冇咁號功力。
謝謝分享! 今次新推出Shf好靚, 臉相亦有非常高的還原程度, 唯比例和關節方面比較不穩定, 另一方面是供應量完全是離譜, 假如沒有預訂, 首日walk-in卻光速售罄並高價炒賣,實在令有心買的玩家卻步