Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 12月 魂限 SHF「龍珠Z」金屬古拉

難得龍珠SHF都會全身上色,平時直接用原色膠
THOUTHER 發表於 3-5-2023 10:53 PM
改色再出呢D野就必然㗎啦,咁辛苦開咗個模點會只係用一次?不過好大機會係XX會場限定,好似超2悟空咁,較 ...

超二悟空好似無出過普通版
THOUTHER 發表於 3-5-2023 10:53 PM
改色再出呢D野就必然㗎啦,咁辛苦開咗個模點會只係用一次?不過好大機會係XX會場限定,好似超2悟空咁,較 ...

超2都有港魂,難就難在需要電競。

我寧願US exclusive
超2悟空面相咁樣衰咁崩,跳過啦,5百都未必想買
超2悟空好似只係換左個前髮, 後髮和超1 1樣?
yugi 發表於 4-5-2023 02:11 PM
超2悟空好似只係換左個前髮, 後髮和超1 1樣?

件衫都有個爪痕
爛咗
iorik 發表於 4-5-2023 09:27 AM
超2都有港魂,難就難在需要電競。

我寧願US exclusive

其實多得有港魂先無炒得咁勁~以前D SAN DIEGO會場限定下下過2千~
我個人就直接去美魂訂再搵代運公司
mushroom 發表於 4-5-2023 08:53 AM
超二悟空好似無出過普通版

多謝師兄指正,係小弟舉錯例子,如果舉魂限舊劇場版布羅利為例應該就正確了!
如果無記錯舊劇場版布羅利係出過兩次XX會場限定/XX Exclusive的。
THOUTHER 發表於 5-5-2023 11:44 PM
多謝師兄指正,係小弟舉錯例子,如果舉魂限舊劇場版布羅利為例應該就正確了!
如果無記錯舊劇場版布羅利係 ...

都明的,一模多用
「TAMASHII NATIONS WORLD TOUR TOKYO」展出

https://hobby.dengeki.com/event/1945915/

When will Bandai release 100% frieza?!
badpurin 發表於 29-4-2023 04:32 PM
呢款正,必買,但是係少少擔心會掉漆/氧化既日後問題

氧化應該無可避免
eric 發表於 29-5-2023 07:09 AM
氧化應該無可避免

請問可否自己上層保護油, 防止佢易氧化...(好似聖衣神話咁)
買左咁多隻SHF 呢隻上色可以話係NO.1
但係拎上手好多油,有冇師兄同我一樣