Toysdaily 玩具日報

[3A/ threezero] 1/6 Shin.Kamen Rider / 新.幪面超人

nela 發表於 25-5-2023 11:18 AM
今日見鋪開訂 13xx 左右, 出奇地便過M記好多喔

FigZero 1/6 幪面超人 (新·幪面超人)

個價錢咁平,我覺得「等」現貨睇左先安全 d 。
我唔夠膽買,塑膠+布料,唔驚爆都驚佢擺到痴笠笠……
總覺得造型及皮衣有些不順眼, 但講唔出咩野, M記係好睇好多, 可惜價錢太高
展示 updated

企上電單車上也看到褲頭皺摺唔fit, 可能係辦啦

胸肌中間咁好似拉鏈咁既?一般M記係內膽(後面魔貼)著了面再蓋上胸甲
Updated

再蓋胸甲!
M 記就講到明用 "高耐久合皮" エターナルレザー (Eternal Leather), 係咪真係永恒唔爆皮就要用時間驗證

很多年前開始已因為M記作品總會爆皮, 本來已經停買了好耐。有很多出色的角色 (例如: The Next 個幾隻), 都因為爆皮的問題令收藏價值大降或永世只能訓在盒內欣賞, 其實相當可惜

但見到 M記 話用 Eternal Leather 又信多佢一次, 希望 threezero 定價低之餘用料都有研究過吧, 即使定價高一點但可換來皮衣壽命的延長, 還是值得的
新.幪面超人
FigZero 1/6 幪面超人電單車「旋風號」(新.幪面超人)
HKD $1,800.00

產品特點

1/6 比例,約為19厘米高 x 35厘米長 x 9厘米寬
雕刻細緻,光澤面塗裝
排氣管、部分消聲器零件、車身中央框架及兩個輪子使用鋅合金壓鑄
兩個輪胎採用柔軟 PVC 材質
前後車輪可轉動,前輪可擺動
使用金屬彈簧的前後避震系統可運作
後輪的鏈條(採用柔軟 PVC 材質)和剎車手柄可動
可調節的側腳架使電單車在停泊狀態下可直立
可供 FigZero 1/6 幪面超人 (新.幪面超人)收藏品人偶(需另外購買)騎乘
配件

一個透明支架,可讓「旋風號」電單車在行駛狀態下可站立
LED發光功能*

四盞頭燈
六個消音器
備註

* 需要(3)粒AAA鈕扣電池(產品不含電池)

使用材料

ABS、PVC、POM、鋅合金

冇死氣喉換,即係1號同2號電單車分開出,咁應該買一部就OK,除非之後追加資料話有私換死氣喚變2號電單車。
買二號車送一號死氣喉噴射parts
Updated

FigZero 1/6 幪面超人 (新·幪面超人) 更新!

根據粉絲和收藏家的回饋,臉罩的設計,已經修改了並添加了一對一體式的靴子作為配件。現在將擁有一對有更佳可動、腳踝位置分離靴子,以及一對更為美觀、一體式無分割靴子,在兩者之間隨意替換。
睇人哋D開箱片個公仔都做得幾好,但街仲未見有貨派
iceball 發表於 10-11-2023 05:24 PM
睇人哋D開箱片個公仔都做得幾好,但街仲未見有貨派

11月底派貨, 米青已有成品display
買嚟玩兩野display著褸,千三抵玩,邊度有得訂?現貨係咪千三?