Toysdaily 玩具日報

查看: 2372|回復: 12

[Hot Toys] The Dark Knight Rises - 1/6 Batman Armory with Bruce Wayne

【Hot Toys 《蝙蝠俠: 夜神起義》蝙蝠格納庫連Bruce Wayne 1:6比例珍藏套裝 全新透明格納庫 升級版蝙蝠戰衣與全套武器陣容 可組裝成蝙蝠俠 更獨家配置Bruce Wayne 1:6珍藏人偶】
預訂價 :  HK$ 3,600

Hot Toys 於2000年創立至今已23個年頭了,多年來從未間斷地致力製作極像真及高質素的電影電視角色珍藏人偶。在皇牌系列 Movie Masterpieces Series 1:6比例珍藏人偶中,今天特別推出《蝙蝠俠: 夜神起義》蝙蝠格納庫連Bruce Wayne 1:6比例珍藏套裝,以Hot Toys團隊豐富的製作經驗,及聆聽各地人偶收藏家的意見,歷時多年改良人偶造型比例及透明格納庫還完度,終可近乎完美呈現高還原度的電影情節人偶套裝!此套裝除了可組裝成蝙蝠俠1:6比例珍藏人偶外,更獨家配置一個便服造型的Bruce Wayne 1:6比例珍藏人偶,一圓粉絲們完備蝙蝠俠珍藏產品的願望!

Hot Toys根據《蝙蝠俠: 夜神起義》電影,以1:6比例模式精心打造出整套長24.5 – 38cm、高43cm、闊11cm 的蝙蝠專用武器格納庫,蝙蝠格納庫採用高質透明素材並加上極像真水漬效果,天花設有LED射燈系統,背部接駁上複雜的電線,具可動式雙活門及6組可抽出透明收納盒,配備各式各樣的武器,包括: 蝙蝠面罩、蝙蝠俠戰衣(內置素體)、四個蝙蝠飛鏢、兩柄鉤爪槍、三支尖刺、一支注射器、一把電鑽、一組鑽頭、一個帶線大鈎、五套不同樣式的彈藥,以及六個工具包。隨珍藏套裝附有一個全新設計的蝙蝠俠頭雕,重塑面罩兩則線條,雙眼採用可動眼球技術,配有一個招牌合口表情,可組裝至蝙蝠格納庫內的蝙蝠俠戰衣,切換成完整狀態的蝙蝠俠1:6比例珍藏人偶。而蝙蝠俠戰衣亦全面修正,重點重塑面罩、後頸、肩膀、背部和前臂護手細節,更加忠於電影設定。更驚喜的是,更搭配上一個從未推出過的Bruce Wayne 便服造型的1:6比例珍藏人偶(非可動),搭載一個全新雕製的Bruce Wayne極像真頭雕,雙眼採用可動眼球技術,捕捉到演員Christian Bale經典的臉部表情;素體呈現出電影中招牌手臂交叉抱胸動作,為了還原上人體肌肉線條,取捨可動關節以完美人偶外觀,不論在頭雕的皮膚皺紋、像真度、五官輪廓,以及素體動作神態等細節均是高水準之作,全黑色的便服造型配短袖衫、短褲和波鞋外,左膝蓋位置裝有黑色護膝支架。更附有一個蝙蝠俠戰衣頸圈,可把Bruce Wayne極像真頭雕裝置於蝙蝠俠人偶上,組合出多個蝙蝠俠造型。

蝙蝠格納庫
dx19才出了不久
我還以為出這個 Bruce Wayne:

Bruce Wagne

Bruce Wagne

HT 永遠都留一手
Dx19 先岩岩派貨冇幾耐,咁快已經有改良版,咁點解做Dx19既時候唔可以再做好啲呢?佢啲產品永遠都係下一隻比上一隻更好,唔可以做到一步到位
Dcmarvel 發表於 18-4-2023 11:41 AM
Dx19 先岩岩派貨冇幾耐,咁快已經有改良版,咁點解做Dx19既時候唔可以再做好啲呢?佢啲產品永遠都係下一隻 ...

唔係點賺D人錢..... apple 科技其實可能行到 iphone 35 .... 但佢現在先出iphone 14 ..

呢只batman 無可動眼, ... 又劉1手
橋手係固定( 唔知會唔會好似 SHF 魔童咁換parts )
阿加叻透明櫃如果唔打燈就唔好睇 .....咁大個櫃好心可以改USB插電啦 .. 我之前既armory 就因電芯搞到唔著燈啦
nela 發表於 18-4-2023 12:03 PM
呢只batman 無可動眼, ... 又劉1手
橋手係固定( 唔知會唔會好似 SHF 魔童咁換parts )
阿加叻透明櫃如果唔打 ...

有可動眼,同埋佢係用usb供電
**蝙蝠俠裝甲庫可用USB供電啟動LED發光功能
***產品不包括USB-C連接線

OK. thanks  發表於 19-4-2023 10:35 AM
Dcmarvel 發表於 18-4-2023 12:50 PM
有可動眼,同埋佢係用usb供電
**蝙蝠俠裝甲庫可用USB供電啟動LED發光功能
***產品不包括USB-C連接線 ...

睇資料搵唔到係usb供電
mushroom 發表於 18-4-2023 05:24 PM
睇資料搵唔到係usb供電

官網 產品資料最底嗰度有寫係用usb供電
Dcmarvel 發表於 18-4-2023 05:56 PM
官網 產品資料最底嗰度有寫係用usb供電

去官網睇到了