Toysdaily 玩具日報

查看: 5370|回復: 30

[新品消息] 2023年9月 SHF 超級撒亞人杜拉格斯 -體內隱藏的 SUPER POWER-

S.H.Figuarts スーパーサイヤ人トランクス-その身に秘めしスーパーパワー-
価格: 3,960円(税10%込) 3,600円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2023年09月

全高約140mm
材質: PVC、ABS製
セット内容
    ・本体
    ・交換用表情パーツ2種
    ・交換用手首パーツ左右各2種
    ・交換用腕組みパーツ
https://tamashiiweb.com/item/14349/

越出越垃圾咁 買呢隻不如買返舊個隻 多個紫色頭 完全吸引唔到人入坑 反而比佢搞到有小小想退坑
Shf攪乜鳩,隻隻超西改色重出,無能野呀
總算有翻個正面正常表情
唔知會否出身體釋放的Super Power
yugi 發表於 4-4-2023 01:11 PM
總算有翻個正面正常表情

但係原本嗰隻撓手斜視好似型啲
兩蚊 發表於 4-4-2023 02:59 PM
但係原本嗰隻撓手斜視好似型啲

之前的金色頭好睇d,依隻同比達,超2悟空金毛頭怪怪d,不過我對依隻都無咩興趣,希望出返番未來同斯路隻揪黑背心or電影露手臂牛仔嬲大隻仔
襯翻比達覺醒超西之血,金色頭髮係靚的。但漫畫入面,杜拉翹埋雙手,食花生睇比達vs斯路(二形),全程都係紫髮。同埋正面表情個樣好薯。
acefung2012 發表於 4-4-2023 12:53 PM
越出越垃圾咁 買呢隻不如買返舊個隻 多個紫色頭 完全吸引唔到人入坑 反而比佢搞到有小小想退坑 ...

4月
主菜 新版杜拉格斯, 菲利第2形態
配菜 翻炒比達

9月
主菜 菲利第3形態
配菜 翻炒杜拉格斯

啲翻炒嘢都係引新人入坑
老手可以完全無視
TAMASHII NATIONS STORE TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/event/1890663/

好想佢出full power 但唔夠斯路打個隻肥仔型態,係佢最型既型態。
馬仔 發表於 5-4-2023 02:52 PM
好想佢出full power 但唔夠斯路打個隻肥仔型態,係佢最型既型態。

個D唔係肥 係叫大隻 爆肌
馬仔 發表於 5-4-2023 02:52 PM

同意,小弟睇到副題「身體隱藏的 SUPER POWER」,真係以為出Full Power爆肌型態,啦啦聱衝入來睇,點知原來係炒冷飯,可惜。
既然今個月出覺醒超西比達,又出埋呢隻翻炒杜拉格斯,其實係咪表示好快出斯路第二形態?
THOUTHER 發表於 5-4-2023 10:22 PM
同意,小弟睇到副題「身體隱藏的 SUPER POWER」,真係以為出Full Power爆肌型態,啦啦聱衝入來睇,點知原 ...

比達魔人個頭偷懶用成3次,超2悟空差唔多就整粒新頭就搞掂都可以又樣衰又崩,已經唔洗對b記咁高期望
G3X 發表於 6-4-2023 06:58 AM
比達魔人個頭偷懶用成3次,超2悟空差唔多就整粒新頭就搞掂都可以又樣衰又崩,已經唔洗對b記咁高期望 ...

超2悟空淨係換左個前髮就算