Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 呢隻MC…上一隻Noble啲

呢隻相信係雷聲大雨點小,返出可以幫到之前冇收呢隻嘅師兄,唔知係唔係扭得太多,我覺得舊嗰一隻比較矮啲,顏色方面我鍾意舊果一隻,始終珍珠色比較適合呢對天使翼做型,感覺亦都感覺亦都高貴啲,不過依家入咗多一隻,就可以一隻MS型態,一隻MA型態。

依家四隻放哂出嚟,覺得矮星砲放背部效果都唔差,但白雪姬就有啲多咗,太重亦都太長,唔用支架好難擺得靚,Early Color顏色配搭其實我好鍾意嘅,但衰在對翼只係兩片硬膠,冇任何機關,扣咗啲分。唔知各位師兄會點樣玩呢一隻呢?

預告之後兩條片,一條係橫濱高達,另一條係嚟緊會出或可能會出嘅MB或MC,你對邊條有興趣啲?

我就係無買頭一批的人

記得當年係1800, 認真接受唔到MC貴過MB價, 及後超好評長年炒價在3K以上, 固是次令小弟有興趣

未攞呀, 我係4月果批
我都開始分唔到初版對翼的珍珠色係黃左定係本身黃黃地, 近來D人拍片的初版翼都係小小黃

整體來講都係鐘意初版多D, 唯獨是初版腳上的跳色用左D淡啡, 如果用上Noble果隻灰跳色會夾好多

未有時間開隻Noble

熱狗OO 發表於 3-3-2023 02:56 PM
我就係無買頭一批的人

記得當年係1800, 認真接受唔到MC貴過MB價, 及後超好評長年炒價在3K以上, 固是次令小 ...

嗰陣時入咗一隻,之後升咗去$2600覺得貴,所以冇入多一隻,結果升到黐線,諗住一隻MS一隻MA,今日終於比我等到呢個機會
sniperxp 發表於 3-3-2023 03:21 PM
我都開始分唔到初版對翼的珍珠色係黃左定係本身黃黃地, 近來D人拍片的初版翼都係小小黃

整體來講都係鐘意 ...

兩隻泊埋一齊都覺得有啲黃,不過我始終都係鍾意珍珠色多啲,始終都係天使,應該要高貴啲
熱狗OO 發表於 3-3-2023 02:56 PM
我就係無買頭一批的人

記得當年係1800, 認真接受唔到MC貴過MB價, 及後超好評長年炒價在3K以上, 固是次令小 ...

我到現在都接受唔到MC貴過MB
mushroom 發表於 10-3-2023 07:40 PM
我到現在都接受唔到MC貴過MB

這個思想亦令我miss了那失敗的革命家揸果隻渣古。
熱狗OO 發表於 10-3-2023 07:46 PM

那隻我都想入,我覺得以前Mc賣1380ok 的
熱狗OO 發表於 10-3-2023 07:46 PM

之前好似有再販
買入後放主體擺過幾下, 未有時間玩; 不過當翼部展開時就直接覺得沒有後悔

$2,150入手終於無坐艇