Toysdaily 玩具日報

查看: 4844|回復: 18

[新品消息] 2023年7月 SHF 孫悟空的 EFFECT PARTS SET

S.H.Figuarts 孫悟空のエフェクトパーツセット
価格: 3,960円(税10%込) 3,600円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2023年07月

全高約140mm(キックエフェクトパーツ)
材質: PVC、ABS製
セット内容
    ・キックエフェクトパーツ左右各2種
    ・パンチエフェクトパーツ左右各2種
    ・パンチ、キックエフェクトパーツ取り付け用パーツ×8
    ・気弾エフェクト2種
    ・気弾エフェクト取り付け用パーツ
    ・「S.H.Figuarts 孫悟空-地球育ちのサイヤ人-」 (別売り)交換用頭部パーツ

https://tamashiiweb.com/item/14327/

笨大真係坤水無極限,龍珠(動畫/漫畫)入面,悟空幾時有呢啲拳風/掌風/腿風呀
laiken 發表於 28-2-2023 04:30 PM
笨大真係坤水無極限,龍珠(動畫/漫畫)入面,悟空幾時有呢啲拳風/掌風/腿風呀 ...

唔太吸引,以前爆氣舊野仲有feel
laiken 發表於 28-2-2023 04:30 PM
笨大真係坤水無極限,龍珠(動畫/漫畫)入面,悟空幾時有呢啲拳風/掌風/腿風呀 ...

同意,B社今次真係捉錯路,呢Set野最吸引的真係只有果個新頭雕,與其浪費D膠响D拳風度,不如出多D氣彈特效件仲好,出到好似「超武鬥傳2」果種氣彈對撼場面就更好,宜家果兩件氣彈特效件,太細太幼太短,唔夠震撼!
對我黎講都好過出龍珠超 同上次個款8分飽 枱櫈
悟空係有呢啲動作, 只係拳風未誇張到咁實體化,B記真係夾硬出套件

呢類產品,願者上鈎,唔中就得啖笑…
出杜拉格斯後如果出時光機就好
orica 發表於 1-3-2023 04:47 PM
悟空係有呢啲動作, 只係拳風未誇張到咁實體化,B記真係夾硬出套件

所以呢D拳風用响SHF街霸果堆角色反而可能更合適,阿隆的波動拳、昇龍拳,春麗的氣功拳、百裂脚應該相當啱用,可惜街霸的波動拳、氣功拳都是透明藍而非今次的透明黃。
effect parts 只係買個頭時既附屬品
THOUTHER 發表於 2-3-2023 11:34 PM
所以呢D拳風用响SHF街霸果堆角色反而可能更合適,阿隆的波動拳、昇龍拳,春麗的氣功拳、百裂脚應該相當啱 ...

講起 shf 街霸, 又係提醒我對b記既怨恨了...
denniskwong 發表於 3-3-2023 03:34 PM

我好似預佢斷line 咁....只入了 Chun Li / Cammy
newnov 發表於 2-3-2023 07:09 PM
出杜拉格斯後如果出時光機就好

模型死貨

太大隻,買多幾個角色好過
denniskwong 發表於 3-3-2023 03:34 PM

買Storm Collectibles,d 男角整得似過shf