Toysdaily 玩具日報

查看: 2140|回復: 17

[個人收藏] (Metal Robot Spirits SP) TR-6

(Metal Robot Spirits SP) TR-6
變形都變漏,似乎我應該玩訓低變形

=============================================
Robot Spirits 交流及分享 靚相:

第三張相點舉到隻右手咁橫嘅!?
唔好裝上膊頭,只係用手持同埋夾手腕
xxx1874 發表於 27-2-2023 10:30 AM
唔好裝上膊頭,只係用手持同埋夾手腕

哦車!

ANYWAY手入個揸手位又係好黑人憎, BANDAI造左幾廿年都仲係用呢種暴力式太OUTDATE喇
D 雙 Gundam 都幾3占8角。感覺奇奇怪怪,但出奇地好似幾多人喜歡
Vince 發表於 27-2-2023 11:28 AM
D 雙 Gundam 都幾3占8角。感覺奇奇怪怪,但出奇地好似幾多人喜歡

個人鍾意D怪相高達, 傳統相貌的實在太多了; 無特色, 滿足唔到新時代
E!? 你同我一樣變唔到型喎! 係囉, 個屎忽入唔到頭! 要睇YOUTUBE先了!

玩左我粒幾鐘, 對角撞過幾次唔斷都好彩了!
熱狗OO 發表於 27-2-2023 11:36 PM
E!? 你同我一樣變唔到型喎! 係囉, 個屎忽入唔到頭! 要睇YOUTUBE先了!

玩左我粒幾鐘, 對角撞過幾次唔斷都 ...

超驚撞斷角,又擔心刮花小腿內側.....
熱狗OO 發表於 27-2-2023 12:30 PM
個人鍾意D怪相高達, 傳統相貌的實在太多了; 無特色, 滿足唔到新時代

新?AOZ都就快20年,電擊都執咗好耐
AOZ 1 and 2 都完咗,AOZ reboot 就無留意,因為漫畫畫功太差

我都想問AOZ此作品(漫畫吧?)係完左的了?  發表於 28-2-2023 11:26 AM

你哋個頭放唔到入屁股應該係因為連住屁股嗰組多重關節冇屈啱角度,正確情況下有粒的係要放到腹甲(拆出黎嗰舊零件)摺曲後個gap位度(應該係,不過因為睇唔到內部情況,所以純靠手感,不過粒的只係guideline,並非真正有鎖實嘅作用)

簡直係睇緊九陰真經般要靠天份....  發表於 28-2-2023 01:16 PM
xxx1874 發表於 28-2-2023 09:05 AM
超驚撞斷角,又擔心刮花小腿內側.....

刮花我從來話之佢, 玩晒咁多模式先對得住銀包及玩具的存在性, 反正N年後又會2.0, 唔玩佢又會自然分解, 同處女或新車一樣一定要襯新鮮踩盡佢;

我會再試的
May I know the effect parts came freom which Robot Spirit?

And, great shots!
Douglas.M.Saint 發表於 2-3-2023 04:52 PM
May I know the effect parts came freom which Robot Spirit?

And, great shots!

Bandai ROBOT Spirits ver. A.N.I.M.E. -SIDE MS- Effect Part Set 2 ver. A.N.I.M.E.
ROBOTSpiritsver.A.N.I.M.E.-SIDEMS-EffectPartSet2ver.A.N.I.M.E._4573102614292_Y35.jpg
xxx1874 發表於 3-3-2023 10:46 AM
Bandai ROBOT Spirits ver. A.N.I.M.E. -SIDE MS- Effect Part Set 2 ver. A.N.I.M.E.

你首POST中開槍POSE有D電圍住枝槍的特效是來自那款?
唔記得係邊盒robot魂抽出黎。。。