Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年8月 聖衣神話EX 白鳥座冰河(最終青銅聖衣)

nela 發表於 28-2-2023 12:21 PM
借圖, 呢盒嗎?? 還是黃金魂的天秤??

都好多年,隻童虎買返嚟都未開過,個聖衣箱仲好重手。
iceball 發表於 1-3-2023 02:26 PM

woo .... 你呢只係聖衣神話....出了差不多20年啦 ....

呢只我果時都有入, 不過無箱
nela 發表於 1-3-2023 05:13 PM
woo .... 你呢只係聖衣神話....出了差不多20年啦 ....

呢只我果時都有入, 不過無箱 ...

無錯係早期聖衣神話1.0,裝甲D紋理多過依家D EX
iceball 發表於 1-3-2023 02:26 PM

個聖衣箱應該係店舖自己加送,當年出咗好多老翻金屬聖衣箱,我都有買一套,仲有幾種版本,反而B記出就用膠造,仲要係"雅"色,老翻金屬重手之餘仲要鍍金
ryuchau 發表於 2-3-2023 02:19 AM
個聖衣箱應該係店舖自己加送,當年出咗好多老翻金屬聖衣箱,我都有買一套,仲有幾種版本,反而B記出就用 ...

唔係喎,b記魂限4盒,每盒3隻既聖衣箱係金屬電鍍。vol.1 跟老童虎,vol. 3 跟貴鬼,都好重丫
我記得B記都有出過聖衣箱, 閃令令架, 而且仲好x貴......
denniskwong 發表於 2-3-2023 09:57 AM
我記得B記都有出過聖衣箱, 閃令令架, 而且仲好x貴......

有出, Vol 1-4. 仲有D有贈品, 不過獨立出既, 不是上面說的贈品 (仲好L貴)
網圖

nela 發表於 2-3-2023 10:34 AM
有出, Vol 1-4. 仲有D有贈品, 不過獨立出既, 不是上面說的贈品 (仲好L貴)
網圖

就係呢套, 炒到貴一貴...
提返起哩套嘢真係把幾火。vol.1 出果陣港魂有貨。vol.2 就淨係日魂限。果陣我中傻傻咁等港魂貨等到日魂截單無訂到。後尾vol.2 因為少人訂炒到上天囉。vol.1 都跟住一齊上。之後d店家見vol.2 炒到咁高興就喪入vol.3 沖到市場飽和。vol.4 就跟住一齊白菜囉。
sbyk 發表於 2-3-2023 05:19 PM
提返起哩套嘢真係把幾火。vol.1 出果陣港魂有貨。vol.2 就淨係日魂限。果陣我中傻傻咁等港魂貨等到日魂截單 ...

所以好多人入大陸合金版. 幾舊水齊哂

我嗰隻係呢隻DREAM BOX 黄金聖衣箱,唔知係咪老翻嚟唔識分,但天砰座D彫刻圖案唔同Vol.3版本。

https://order.mandarake.co.jp/or ... itemCode=1172134599

黄金聖衣箱Vol.3

聖衣神話EX 白鳥座冰河(最終青銅聖衣)
発売日: 2023年08月11日
https://tamashiiweb.com/item/14328/

每次見到最終冰河
都會問一個問題 : 「點樣可以包紮個頭, 又keep 到個髮型??」
點解係呢只冰河先送其他3個人既喊面.......

如果去到4~5字頭或者會買返只