Toysdaily 玩具日報

查看: 3597|回復: 25

[個人收藏] 千值練 天元突破 紅蓮螺巖 卡米那!西蒙!

雖然卡米那同西蒙兩隻人仔喺今次嘅作品當中一定唔係重點
為左依兩隻人仔先入手嘅人相信一個都唔會有(原來真係有人係為左隻人仔先買,真心覺得勁,睇得出佢哋對西蒙同大哥嘅愛係有幾深)
不過如果今次如果無左佢地,我會覺得差左d嘢
因為有西蒙同大哥嘅紅蓮螺巖!先係有靈魂嘅紅蓮螺巖!
相信你自己  不是我相信著的你  也不是你相信著的我 相信 相信著你自己的你吧”

“你以為我們是誰啊!!!”

因為依兩隻人仔 搞到唔想玩合體 望住依個畫面 回憶返哂嚟呀!

入嚟支持下大哥先~

哇,唔能係呀,西蒙無左d五觀既,我!,我買呢隻天元都係為兩粒人仔和可以重現初次合體先買,出到咁既樣既話,我以後唔買千值爛產品。
。。。。。唔好意思、我係為咗卡米那人仔買的。
因為機體明知超合金魂都會出。
loikaleong 發表於 20-2-2023 07:15 PM
哇,唔能係呀,西蒙無左d五觀既,我!,我買呢隻天元都係為兩粒人仔和可以重現初次合體先買,出到咁既樣既話 ...

以而家既技術,製埋隻眼應該唔難。

有無咁細水貼賣,自己攪,

無法!
Support Ching!
馬仔 發表於 21-2-2023 12:40 PM
以而家既技術,製埋隻眼應該唔難。

有無咁細水貼賣,自己攪,

眼、要全神塗装、咁細粒可能真係有難度。
先要頭雕形状準確、等肉色塗装乾、點上白色油、乾後再上黒色。
油太濃不好上、太稀會化、失敗機率極高。
大概係呢D原因、一般利用玩家想像力及情感、駕駛員都冇五觀上色。
總比丑爆嘅上色易接受。
loikaleong 發表於 20-2-2023 07:15 PM
哇,唔能係呀,西蒙無左d五觀既,我!,我買呢隻天元都係為兩粒人仔和可以重現初次合體先買,出到咁既樣既話 ...

其實剛公佈會出嗰陣已經知西蒙係無五官,建議師兄下次買玩具前上網做足d功課,始終真金白銀買返嚟,買完返嚟後悔就唔好
nelsonlouis 發表於 21-2-2023 10:43 AM
。。。。。唔好意思、我係為咗卡米那人仔買的。
因為機體明知超合金魂都會出。 ...

唔好意思,我錯了合金魂嗰隻唔係咁啱我胃口,期待師兄入手後嘅分享
Hawk 發表於 20-2-2023 06:45 PM
入嚟支持下大哥先~

支持大哥x2

多謝哂 çhing!
今日呤左貨,玩既過程順暢,好玩。

有兩點不滿意係頭接合位同腰仲縮位難攪,彈開後有D鬆,絕對值得入。
馬仔 發表於 21-2-2023 05:04 PM
今日呤左貨,玩既過程順暢,好玩。

有兩點不滿意係頭接合位同腰仲縮位難攪,彈開後有D鬆,絕對值得入。

同意呀,對紅蓮螺巖有愛嘅真心值得入手,如果係對西蒙有愛就唔建議入手,會後悔
我唔太滿意佢嘅膊頭關節位太實,擺pose有d困難,同埋紅蓮收納大腿護甲嘅方法有d hea
其他地方都好滿意,依隻好玩!

nt1127 發表於 21-2-2023 04:43 PM
唔好意思,我錯了合金魂嗰隻唔係咁啱我胃口,期待師兄入手後嘅分享
...

咁快有合金魂嘅資料?
mushroom 發表於 23-2-2023 12:26 AM
咁快有合金魂嘅資料?

建議師兄可以善用網上各大嘅搜尋器,好多資訊都可以搵到,當然依家隻嘢嘅詳情就仲未公佈,不過我就簡單d 唔理隻嘢幾高幾重有咩高科技,外觀出到咁我個人就接受唔到