Toysdaily 玩具日報

查看: 3994|回復: 18

[玩具報告] 設計非常差 擺明來騙的 風靈鋼彈 超合金 ガンダム・エア...

設計非常差 擺明來騙的 風靈鋼彈  超合金 ガンダム・エアリアル 水星的魔女 Chogokin Gundam Aerial

這東西實在很X,沒靈魂的產品,

萬代絕對是隨便弄一弄拿來騙錢的,手臂設計穿幫一堆,雙腿設計陽春,

可動普普,腰部不能彎,眼睛燈效普普,最重要的身體刻痕無法呈現,

X 連子機都只能便盾牌,展示性極差,擺明來試水溫,只要一出改良版,這台絕對跳樓,

良心建議不要買,喜歡的話等跳樓再買,

不然就等下一個完整的產品在入手,這種半#子的產品買來只有失望,

2023年這種產品還敢賣,萬代也太沒品了,根本騙粉。

你當佢係湊熱度既高階記念品應該好過D
Bandai 都唔明,網上炒熱,唔一定可以轉化為銷售,為咗看女的小毒毒只會比一百幾十買機械人湊下熱鬧,因為佢地係捧囡,唔係高達

我開盒拎出嚟,相都廢事影張,8舊放走左
還好還沒買。
好在訂不到, 但插水我會買的, 等低過一千。
個人覺得額頭, 胸口及大脾都不能著燈, 呢樣真係一大敗北
呢隻嘢外型奇突
結構可以話醜....都幾趕客
從來都覺鐵血機體外型狗血又怪
像是果位驚爆危機機械設定師
唔覺型反而怪....

睇女+1
情願買女駕景品都吸引過呢隻嘢

隻形外形無問題喎, 劇中係咁既樣架嘛

但玩性及質素就梗係差喇, 我又唔覺得會插到阿媽唔認得既,

用METAL ROBOT魂的WING GUNDAM比, WING依家插到780,

兩款都係失敗之作的了, 咁風靈大一個碼點都唔會插低過WING既
(我買左WING都好後悔)

笨大點會咁早就出好嘢俾你吖,佢整到都唔會整,慢慢唧搵多幾次錢啦~
無印超合金系列每次都係咁上下, 樓上話湊熱度/記念品係係冇錯ag
熱狗OO 發表於 6-2-2023 11:48 AM
隻形外形無問題喎, 劇中係咁既樣架嘛

但玩性及質素就梗係差喇, 我又唔覺得會插到阿媽唔認得既,

見wing跌價心郁郁,師兄隻wing衰咩?
mushroom 發表於 6-2-2023 02:10 PM
見wing跌價心郁郁,師兄隻wing衰咩?

SIZE細, 矮過GUNDAM UNIVERE既WING, 其實爭果1,兩CM便是1/100, 點解唔造埋佢, 唔明囉
另一方面就係個支架低能, 支撐的柱位勁短, 基本上個座對於MS時係無用的

ROBOT魂都出過WING ZERO, 我無, 但睇相就覺得幾乎無乜分別, 係關節用上金屬及外甲的膠係實淨D囉, 惟如此差別值不值貴一倍以上, 好明顯市場上告之你唔值喇

當年900元入我已經係平過市價, 都覺得中伏, 今日插到780我就覺得性價比勉強合格喇
假如你已有舊ROBOT魂/GUNDAM UNIVESE版或HG/RG的WING ZERO, 呢隻絕對可有可無

Thank you 師兄  發表於 6-2-2023 09:55 PM
純白騎士姬Saber 發表於 6-2-2023 11:16 AM
呢隻嘢外型奇突
結構可以話醜....都幾趕客
從來都覺鐵血機體外型狗血又怪

我身邊啲朋友,0083渣古大魔都幾隻幾隻咁買,呢套佢地基本係無視,HG都唔會買,因為機設實在太醜
夠大點都係賣點, 旋拍已大部份UNDER 千二了, 排999中