Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Metal Build Grand Slam

之前啱啱出咗超合膠風靈,順勢去旅行之前出埋Strike Rouge Grand Slam,一於好事成雙!

一打開個盒,發現點解唔見到今次嘅本體,嚇死我,原來本體大劍收埋咗係台座下面,跟本體送嘅Strike Rouge同Aile Striker真心吸引唔到我,唔睇說明書都知點玩,但係循例都要比較一下新舊兩隻有乜嘢唔同,有師兄話拉花唔同,可能我眼大睇過龍,完全睇唔到,如果真係有如果真係有唔同,麻煩各位師兄師妹話聲俾我聽。你眼利嘅話我拍晒四面,你幫我睇吓有咩唔同,我真心睇唔到。除咗Strike Rouge嘅盾同槍都一模一樣,係得Aile Striker隻色有唔同marker都一樣!

介紹完配件,今次主體單掛背後都幾型,另外亦可以對折然後掛喺腰部,但係覺得劍身太長咁掛有啲奇怪,但好想左右都掛,睇吓咁樣會唔會效果好啲。今次大劍嘅造型,我覺得唔錯,我冇第三廠嗰啲比較,所以先入為主,呢把設計得唔差!雖然佢有Sword Striker 及 Launcher Striker,唔知道笨大會唔會將來會出Strijer Rouge配色呢?希望唔會啦!

多謝樓主的分享!

我係模倉訂咗, 但仲未收到通知可以攞貨
tsang_20190721 發表於 31-1-2023 12:58 PM
多謝樓主的分享!

Oh no! 我上網買現,自己隻日版仲係日本

此系列玩到太爛但又好很貴, 十年前不慎貪平在朗豪坊以千一蚊買入齋西實在非常後悔 (本身我對特擊高達無乜FEEL)
暫時買過四次裝備, 被咁樣DLC無限劏係好氣憤