Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 千直連 RIOBOT 變形合體 紅蓮螺巖 問題

琴日攞咗隻嘢返嚟,一開箱就發現sad. 分別喺左邊大髀同埋左邊裙夾位置上色出咗問題。請問各位Ching 有冇對千直連嘅customer service嘅經驗分享吓. 佢哋會唔會處理我呢種情況 同埋過程會唔會好麻煩?

Thank u!!
D 類問題未必會處理。不過你都可以 email 去問下睇下佢地點回覆你。
之前超獸爆膊頭 / 真三一甩腰,佢地係叫客帶上去之後即場維修,正常既 cs 服務。不過現在有冇變就唔知啦。
我隻未拎,但睇咗片覺得今次真係出得幾好,係争個超大鑽頭。

樓主少少甩油我諗未必有得換,不過你可以照先email啲相問下佢地cs既
你係行版會處理,我已經拎過兩隻千值練去搞售後,兩隻都係處理漆面問題,你記得影哂有問題地方嘅相同盒上面嘅貼紙再email,應該一日左右覆你約時間上荃灣公司搞,你上得去會幫你將有問題位置換哂,我兩次都係搞左半個鐘就走得,記住係行版先有得搞,日版香港千值練冇得搞售後,要寄去日本
坦白講, 樓主D相放到咁大先叫做睇到有點黑左, 實物真係0.5mm都未必有, 如果咁都算sad 真係未免要求太高...
攞咗貨嘅師兄可以提供一下包裝盒嘅尺寸?

30 × 30 × 16 cm
好正、推薦。
nobita16 發表於 30-1-2023 08:03 PM
坦白講, 樓主D相放到咁大先叫做睇到有點黑左, 實物真係0.5mm都未必有, 如果咁都算sad 真係未免要求太高... ...

都唔係要求太高嘅,此終咁貴買件玩具返嚟,有少少問題都會唔開心,
不過都預咗依家D玩具大陸代工QC實爭D,以前MIJ就真係好少呢樣野發生
iceball 發表於 31-1-2023 06:19 PM
都唔係要求太高嘅,此終咁貴買件玩具返嚟,有少少問題都會唔開心,
不過都預咗依家D玩具大陸代工QC實爭D, ...

咁貴? 設計、生産品質、上色、材質等性價比較微笑高幾班。
但聽説千値的關節容易断、所以也只站屍算了。
2千未満、不算平宜、總算可以接受。
大陸加工技術也已經進歩很多、最近在越南的更不行。
Update. For those who are interested.

我聽咗 Ching 講, 聯絡咗CS. 佢哋同我約咗個時間上去佢哋Office (very far). 上到去基本上所有問題都幫我 repair or exchange. 就連俾我張圖再細嘅問題都有幫我exchange ????. 所以我覺得個 figure係貴, 但佢哋after Service都justify到個價錢.

Thx everyone.