Toysdaily 玩具日報

查看: 2410|回復: 15

[玩具報告] 設計創意 品控悲劇 THE合體 無限合體紅蓮團螺巖

THE合體 無限合體紅蓮團螺巖

一次能擁有大紅蓮團的夢幻商品、設計師創意無限、品控完全沒長進,顯得定價太貴了,可惜阿!

好微笑真心是個懂行銷的公司,圓夢達人,模型沒買不好說,但THE合體產線品控不斷在秀下線,
讓我嚴重懷疑錢全部砸在行銷、設計,所以產品品控就隨便了,膠感十足、指紋、刮痕、偷膠一個都不少,一台賣4700-5000,達鋼普普、獸王普普、到這台紅蓮團螺巖更是悲劇。

喜歡設計、喜歡把玩、紅蓮鐵粉但不考慮價格、品控、質感的朋友,你一定會玩得很開心,不然我強烈建議跳過。

同孤仔買、發現品質問題。叫佢俾返正單收據俾我、答應咗但一直唔俾。
仲話Good Smile有香港代理、話佢地唔負責叫我直接找香港代理。
上Good Smile 網沒有電話、只找到一家叫 Hobby Digi.com的公司。
雖然有Elvi回覆、但只係話佢地唔係代理、只係零售、唔關佢事。
結果無人跟。。。。。買件玩具當自己跌咗錢算了。
住得唔近、感覺被太極!到店都無用。

極度不推薦!!!
以後都唔同 孤仔、Good smile 同  Hobby Digi買野

非常差的體驗!
製品無問題、邊間都可以、有問題才知無人負責。

nelsonlouis 發表於 17-1-2023 09:45 AM
同孤仔買、發現品質問題。叫佢俾返正單收據俾我、答應咗但一直唔俾。
仲話Good Smile有香港代理、話佢地唔 ...

師兄, 你搞錯啦, 要聮絡goodsmile 做維修, Email 去support@goodsmile.jp 就可以了... hobby diigi 是網店來的... 另外孤仔係唔係goodsmile 授權經销商 ? 如果唔係佢俾單你都無用, 下次買之前睇清楚D, 再唔係直接去千值殿買, 一定有保養
kennethli 發表於 17-1-2023 09:52 AM
師兄, 你搞錯啦, 要聮絡goodsmile 做維修, Email 去 就可以了... hobby diigi 是網店來的... 另外孤仔係 ...

Thanks 師兄!
但同孤仔買、要直接找日本?? 
佢地唔跟進、我都無辨法。買玩具、求開心、唔想太麻煩。
nelsonlouis 發表於 17-1-2023 11:24 AM
Thanks 師兄!
但同孤仔買、要直接找日本?? 
佢地唔跟進、我都無辨法。買玩具、求開 ...

即係等於你係百佬匯買部iphone , 有事都係拎去apple 唔係拎去百佬匯ga ma
但係如果你係領域買水貨, 香港apple 都唔會理你嫁
而家最緊要係你追孤仔拎返張單, 證明係行貨先啦
kennethli 發表於 17-1-2023 02:37 PM
即係等於你係百佬匯買部iphone , 有事都係拎去apple 唔係拎去百佬匯ga ma
但係如果你係領域買水貨, 香港 ...

最初係孤仔買就係因為認為如果有品質問題、店會幫忙跟進。點知。。。。。
如果係百佬匯買部iphone 壞咗要自己寫電郵去美國跟進、我先唔會買。
反正站屍、冇大影響。只是心裡不好受。
就當做買個教訓吧!
nelsonlouis 發表於 17-1-2023 02:54 PM
最初係孤仔買就係因為認為如果有品質問題、店會幫忙跟進。點知。。。。。
如果係百佬匯買部iphone 壞咗要 ...

如果係bandai貨,孤仔應該會跟下
好彩當初抱觀望態度,最終定左千值個隻,呢隻睇左當買左。
mushroom 發表於 18-1-2023 12:00 AM
如果係bandai貨,孤仔應該會跟下

Bandai貨反而勁少出問題、都冇乜需要孤仔跟。
Good Smile 係咪出大大隻超獸機神果間?
買玩具真係要睇彩數
hk大人 發表於 18-1-2023 01:42 PM

係,我係日網訂左隻超獸,依家好驚
呢d 警世 post 真係要置頂 , 等玩家認清呢家公司實況質量
hk大人 發表於 18-1-2023 01:42 PM

對的,同一間公司。
hk大人 發表於 18-1-2023 05:35 PM
呢d 警世 post 真係要置頂 , 等玩家認清呢家公司實況質量

好微笑行銷真的強,保固也好,但是質感上落差很大,這幾次買下了The合體系列真的對不起售價。