Toysdaily 玩具日報

查看: 3712|回復: 21

[新品消息] MODEROID 神無月之巫女

MODEROID 武夜御鳴神

https://hobby.dengeki.com/news/1802702/2/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
未睇過,唔識.
不過有興趣.
Gundam6j 發表於 15-1-2023 03:00 AM
未睇過,唔識.
不過有興趣.

一套講男主用呢部機保護女主而戰鬥但被女二送了一頂綠色帽子的機械人百合番
好像好型... 2004年動畫,那麼像超重神的朋友
沒看過,難怪嗰機械人頭頂“青”色,哈哈哈
依嗰方方正正設計和比例感覺幾好,有興趣
s0014028 發表於 15-1-2023 07:29 AM
一套講男主用呢部機保護女主而戰鬥但被女二送了一頂綠色帽子的機械人百合番 ...

睇完你呢句非常驚奇, 即刻上YOUTUBE睇下, 即刻彈出兩位女角錫咀的視頻封面, 真係O撚左

YOUTUBE仲免費有得睇12集, 而套野都9年前以上

搞D咁既野絕對無興趣喇, 雖然我都睇女同AV打halo; 惟兩碼子事
s0014028 發表於 15-1-2023 07:29 AM
一套講男主用呢部機保護女主而戰鬥但被女二送了一頂綠色帽子的機械人百合番 ...

嚴格嚟講佢只係男配角…
熱狗OO 發表於 16-1-2023 01:21 PM
睇完你呢句非常驚奇, 即刻上YOUTUBE睇下, 即刻彈出兩位女角錫咀的視頻封面, 真係O撚左

YOUTUBE仲免費有 ...

睇完第一集之後就明白你了,男主為咗心愛的人脫離控制和敵人戰鬥,後面兩個女主在親嘴
男主冇人權
Dancougaproto 發表於 16-1-2023 11:54 PM
睇完第一集之後就明白你了,男主為咗心愛的人脫離控制和敵人戰鬥,後面兩個女主在親嘴
男主冇人 ...

親嘴已經少野,之後劇情女二黑化之後男主個人權連渣都冇得淨......
呢套野除左片尾曲幾好聽及女二強暴過女主外已經全無印象
樓上幾位放心, 我一定唔會睇
熱狗OO 發表於 17-1-2023 11:18 AM
樓上幾位放心, 我一定唔會睇

睇完嘅受害者報道(下有劇透),根據OP劇情理論上應該係兩位轉世巫女啟動天叢雲(OP出現的黃金機器人),對抗從封印中蘇醒的大蛇同七個隨從。實際上就係原本作為隨從的男使用叛變的隨從機,-個人搞掂晒大蛇同埋其他隨從,另一邊兩個女主一直在日常,同埋告白。原本兩個女主角離別的時候,應該非常感人,但一切都被我期待了足足12集,只在OP出現的天叢雲喺第十集先出現,淨係搞掂咗前面啲手下敗將,女主角們和好之後竟然完全冇打戲,又係靠男主去覺醒,打Boss,仲要係一下,秒殺嗰種。

睇之前,其實我以為劇情應該好似魔法騎士咁,全套百合,然後加幾分鐘機械人打架,結果其實除咗最後一集之外,前面劇情都係跟返傳統機械人咁一集打一個,可惜個人認為劇情 割裂感太嚴重,感覺女主同男主,唔喺同一個故事度。男主就一直撐住為咗保護心上人集集打架,兩個巫女解除封印失敗咗十集..然後兩個巫女同想像中的 劇情差太遠,原本以為女二黑化之後應該係女主覺醒然後喚醒女二的本心,再一起開機甲打大蛇,結果表白完,兩個人一上機甲就飛走咗繼續表白........所以我期待的真主角機 天叢雲呢!!!
不過呢套戲崩壞的場面確實不多(接近0)打戲亦都可圈可點,感覺可吐槽的位置集中在女主身上,感覺只要接受到女主嘅性格,同埋聲音就可以去睇,反正機械人片都越來越少,有時睇返呢啲舊片都幾正
Dancougaproto 發表於 18-1-2023 07:03 AM
不過呢套戲崩壞的場面確實不多(接近0)打戲亦都可圈可點,感覺可吐槽的位置集中在女主身上,感覺只要接受 ...

聽你咁講其實都幾無奈