Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MODEROID 無限地帶23 GARLAND

係唔係完全變型先
WonderJimmy 發表於 28-9-2023 08:22 PM
正是!當年死中二嘅我曾為時祭若芙瘋狂

當年的大家都只係一條溝唔到女既四眼可憐蟲, 我非常記得那個時代, 玩高達係會俾女睇唔起, 係被鄙視果隻, 已經唔係歧視咁簡單;

今日, 已經無女睇唔起高達, 好多師兄都能做到有車有樓你吹得我脹呀? 時代的馬尿甚有新時代特色;

不過未來是另一問題, 新時代的死小孩係天然免疫機械人, 家中一堆玩物無繼承者, 我的遺囑已寫明身故時D玩具CALL邊位叔叔(如果佢未死)來處理

人要油

MODEROID ガーランド
組み立て式プラモデル
ノンスケール
全高:約160mm
原型:アストレイズ
発売元:グッドスマイルカンパニー
価格:7,500円(税込)
2024年4月発売予定

https://hobby.dengeki.com/news/2091324/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
變機械人後有無人仔放入去先?
完全變形組裝模型!格蘭度
出自《無限地帶23》,「格蘭度」於MODEROID系列中登場!

機器人型態時全高約160mm。各關節為可動式設計。
無需替換零件可重現機車型態變形為機器人型態。
附有雷射槍。
搭配各成型色及上色完成零件,組裝起來便能重現其近似劇中的樣貌。
附有乘載在機車型態時,矢作省吾的迷你模型。
※迷你模型需自行塗裝。
熱狗OO 發表於 29-9-2023 11:56 AM
當年的大家都只係一條溝唔到女既四眼可憐蟲, 我非常記得那個時代, 玩高達係會俾女睇唔起, 係被鄙視果隻,  ...

我啲存貨怕且要俾阿女做嫁妝,仲要女婿砌晒佢先可接我個女過門
全日本模型 Hobby Show 展出

https://hobby.dengeki.com/event/2089943/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

原來製作公司早前公佈了 會有重啟計劃: 新メガゾーン23「G-PROJECT」
暫時公開了機體設定, GARLAND 同初代設計差不多
http://aic-r.com/2021/wp-content ... 027FE591-scaled.jpg

moonkaru 發表於 2-10-2023 02:56 AM
原來製作公司早前公佈了 會有重啟計劃: 新メガゾーン23「G-PROJECT」
暫時公開了機體設定, GARLAND 同 ...

REBOOT吧, 呢個故事都做唔到續集既
熱狗OO 發表於 3-10-2023 10:30 AM
REBOOT吧, 呢個故事都做唔到續集既

睇來應該都係Reboot
moonkaru 發表於 3-10-2023 01:24 PM
睇來應該都係Reboot

機設DOES NOT MATTER, 最緊要床戲UPGRADE
updated

售價:7,500 yen
發售日:2024年04月

組み立て式プラモデル・ノンスケール・全高:約160mm

DenloX 發表於 28-9-2023 10:52 PM
係唔係完全變型先

不是..... 換件變....

當我知道如此時都心一涼, 不過MODEROID計貨量計得好準, 呢批80'S OVA的機械人插水機會係0
熱狗OO 發表於 22-10-2023 01:08 AM
不是..... 換件變....

當我知道如此時都心一涼, 不過MODEROID計貨量計得好準, 呢批80'S OVA的機械人插水 ...

https://www.goodsmile.info/zh/pr ... 98%AD%E5%BA%A6.html
官網話"無需替換零件"
DenloX 發表於 22-10-2023 03:25 PM
https://www.goodsmile.info/zh/product/15035/MODEROID+%E6%A0%BC%E8%98%AD%E5%BA%A6.html
官網話"無需 ...

這樣的話, 作為經歷過漫周ACLUB年代的入門廢老, 就無乜奶油唔整番隻