Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] King Arts 太空保衛者

先嚟個子母機小小修改分享,因本人絕對係外觀憂先嘅玩家,所以覺得變形後腳掌同joint個凹凸位好似有啲怪,雖然唔知設計師本身個構思,說明書亦冇講要屈成點,但我就硬係覺得應該可再屈入啲於是研究一輪後,就將腳掌頂住條軸個凸位削薄少少就變成依家咁嘞

未改前會頂實好難再屈

將坑入面會頂住個位削薄些少

就可完全轉晒入去

我仲未接受到飛機mode 要用額外支架先穩到 .... 早前群雄就加輔助轆在胸口位就 balance 到

即要改後腳掌先可以水平到 ?
nela 發表於 10-1-2023 09:52 AM
我仲未接受到飛機mode 要用額外支架先穩到 .... 早前群雄就加輔助轆在胸口位就 balance 到

即要改後腳掌先 ...

唔改就將條軸拗到最高可平衡返,display冇問題,但攞起玩因腳掌太重會容易跌返落嚟
呢度黃色軸已拗到最高,我腳掌已改所以向上,未改就啱啱水平

唯一最唔滿意嘅地方係手支軸太長

恭喜發財,好事齊來!
成個假期剩係影得呢隻,因某夜瞓瞓吓突然嘭一聲被嚇醒,一睇就見隻保衛者扭曲喺地上一支矛頭崩咗少少,咁自然要磨埋另一支襯返腳趾凹咗忽好彩冇甩油,部份機身就括花同甩咗少少油,於是比較明顯嘅地方我用水貼蓋住算
最後慶幸係,我好肯定係我自己擺得衰,絕對唔關有咩邪靈事

分離子母機,變身太空保衛者!

呢碌嘢真係「唔好玩」!

好圖好圖 !~~ 祝C兄今年越買越有 !~~